Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Jubileumkoorlogo

Jubileumkoor Zuidhorn

Secretaris:
Pia Poelman
Het Moor 38
9822 BJ Niekerk
Tel. 0594-785021
www.jubileumkoor.nl

  • Jubileumkoorlogo

Het Jubileumkoor vindt zijn oorsprong in de samenvoeging van het Zuidhorns Mannenkoor en het Dameskoor Zunobri. In 1992 vierde het dorp Zuidhorn zijn 600-jarig bestaan en in het kader daarvan werd een Culturele Commissie gevormd.
Deze commissie deed een oproep in het plaatselijk krantje “Zaken die Uw aandacht vragen” om een zogenaamd gelegenheidskoor samen te stellen dat de feestelijkheden luister zou kunnen bijzetten.
Om kort te gaan: uit alle dorpen van de Gemeente Zuidhorn kwamen meldingen binnen om hieraan zijn/haar medewerking te verlenen. En zo ontstond het Jubileumkoor Zuidhorn.
Vanaf de oprichting tot nu behoren nog velen van de leden van toen tot het koor.
Het koor bestaat uit ongeveer 73 personen o.l.v. dirigent Hans Eijsink met pianobegeleiding van Ines Heijkoop en voert een hartverwarmend repertoire: met een gevarieerd liederen-aanbod: populair, klassiek en van alles daartussen.
Ieder jaar geeft het koor een concert in Zalencentrum Balk en veelal worden er Kerstconcerten gehouden, hetzij in kerken in de regio, hetzij in Zalencentrum Balk, waar elke week in genoeglijke sfeer wordt gerepeteerd op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur.

Wij doen hierbij een oproep aan mannen die van zingen houden om eens te komen luisteren op onze repetitieavond, met natuurlijk de bedoeling om ons koor te komen versterken want het koor heeft nog enkele tenoren en bassen nodig. U BENT VAN HARTE UITGENODIGD!

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp