Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

De Kreidlers

K R E I D L E R S - seventies and pub rock from the heart!
Kreidlers staat voor ruwe, ongepolijste 70-ties rock. Hit of geen hit; alleen de beste songs van de grijsgedraaide LP’s uit de seventies van o.a. Ramones, Iggy & the Stooges, AD/DC, ZZ-Top en Blondie staan op de setlist van deze rockers. De sound is puur en onversneden; slechts 2 brullende amps, een versleten drumkit en een krachtige strot maken de mix.

Dat de band ondertussen zelf een ‘hit’ wordt, daaraan bestaat geen twijfel; Ze deelden immers al het podium met o.a. Danny Lademacher, Golden Earring, The Sheer en Lange Frans en Baas B, werden door Giel Beelen (3FM, red.) tijdens zijn allereerste N8 van de Uitzendkr8 als ‘tergend goeie uitsmijter’ beoordeeld, en Rinus Gerritsen (Golden Earring, red.) was nog nooit zo blij met een voorprogramma, al helemaal nadat ze hem uit de drek bij de Feesttent in ’s Graveland hadden geholpen.
Een originelere pub rock act, wars van glitter & glamour vind je niet tussen al die mainstream top 40 en -100 coverbands, dus boek ze snel, want ook jij ‘will love the roaring sound of Kreidlers!’