Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Hkk logo anim

Het Kunst Kwartier

p/a Jellemaweg 3
9801 CG Zuidhorn 
Coördinatoren;
Roelf Postma
Tel.: 06 57703506

Jildou Renema
06 47179262
j.renema@hetkunstkwartier.nl

www.hetkunstkwartier.nl/

Het muziek- en kunstonderwijs in de gemeente Westerkwartier wordt verzorgd door Het Kunst Kwartier

  • Hkk logo anim
  • Kunstbedrijven-jeugd

Coöperatieve vereniging 'Het KunstKwartier' is ontstaan uit de fusie van Muziekschool Kunstbedrijven, Noordakkoord en Muziekonderwijs Grootegast en vanaf 1 januari 2021 is 'Het KunstKwartier' dé nieuwe cultuur/kunstinstelling van, in en voor de gemeente Westerkwartier.


Missie
"Wij geloven dat kunst en cultuur de samenleving rijker maakt. We dragen hieraan bij door dichtbij de inwoners, op de meest creatieve manier, in te spelen op de vraag naar kunst en cultuur. Bij ons ervaar je kunst en cultuur door te ontdekken, te leren en mee te doen."

Alle inwoners en scholen van het Westerkwartier hebben keuzevrijheid in betaalbaar, flexibel en zo breed mogelijk kunstonderwijs van het kunstencentrum. Daarnaast willen we graag dat inwoners meedenken over nieuw aanbod. Het Kunstencentrum wil meer zijn dan alleen een makelaar tussen vraag en aanbod; we hebben een eigen visie op hoe we de kwaliteit kunnen waarborgen en hoe we verdieping en verbreding kunnen bewerkstelligen. Docenten, cursus- en workshopleiders voldoen aan de gestelde voorwaarden van het kunstencentrum; samenwerking en eigenaarschap staan voorop. Creativiteit en kwaliteit zijn de basis; creatief buiten bestaande kaders denken, zowel in de organisatie als in het onderwijs/aanbod.