Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Johanvanderdongportretgrooot

Johan van der Dong

Grijpskerk
Tel.: 0594 213806 
Tel.: 06 24199645
www.johanvanderdong.nl

  • Johanvanderdongportretgrooot
  • Johanvanderdongdoodgewoon
  • Johanvanderdongloekinggood
  • Johanvanderdongschilderij
  • Johanvanderdongschilderij2

In het werk van Johan van der Dong ( Groningen, 27 april 1962 ) staat het waarom van een symbool centraal. Waarom gaan mensen altijd weer op zoek naar symbolen in hun leven. Wat maakt dat een symbool een belangrijk ritueel in een mensenleven kan zijn of worden. Wat is het geheim achter mijlpalen en ankerpunten in een mensenleven. Het zijn allemaal vragen die in het werk van Johan van der Dong een centrale plaats innemen waardoor hij zich voortdurend verwonderd en geïntrigeerd weet.

» Bestel het boek Levenplagen

Kunstprojecten
De langste klaagzang ooit ontstaan.
Nederlanders mogen graag klagen en beklaagd worden. Het zit een beetje verweven in onze volkscultuur. Een mooi voorbeeld daarvan blijft het weer. En zo zijn er nog tal van onderwerpen te bedenken.
Johan van der Dong gebruikt deze verwijzing met het oog op onze volksaard want eigenlijk hebben we het best wel goed met elkaar maar willen we eigenlijk alles en teveel. En dan, ja dan komt onze volksaard weer boven drijven.

Kunstproject 'Brief aan God '

Schilderijen

Installatie
Doodgewoon, (2003) samen met Gea Koopman (installatie). Het thema van het project was de schoonheid van de vergankelijkheid.

Loeking Goed, installatie met als thema ‘Schoonheid’. Dit thema gaat over de beleving van ons eigen uiterlijk en dat van anderen.

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp
https://www.welkominzuidhorn.nl/actueel/actueel-zuidhorn/11-juni-2022-europese-jazz-top-gratis-in-achtertuinen-zuidhorn