Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Repaircafe (1)

Repaircafe Westerkwartier

Dorpsplein Zonnehuis Ooostergast
Initiatiefnemer Dhr Ebel van Houten
» Email
www.repaircafe.org

  • Repaircafe (1)
  • Repaircafe
  • Repaircafe (13)
  • Repaircafe (32)
  • Repaircafe (34)

Het team: Kees Gouman, Roelof Postma, Kees Slager, Jan Wegter, Ebel van Houten.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om ( samen ) repareren. Gereedschap en materiaal is aanwezig om reparaties uit te voeren aan klein huishoudelijke apparaten, speelgoed, elektrische apparatuur e.d. U zult begrijpen dat vaatwassers en droogtrommels e.d. hier buiten vallen.

Waarom een Repair Café?
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.

Het Repair Café brengt daar verandering in! Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteits- verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel gemakkelijk.

Bezoekers nemen van thuis hun kapotte spullen mee en gaan samen met de deskundigen aan de slag om  te kijken of het te repareren is.  Als u het te vervangen materiaal ( een stekker, een lamp, o.i.d.) al in huis heeft en u heeft hulp nodig bij het vervangen bent u natuurlijk ook welkom.

Het huidige team van het Repair Café heeft een brede werk ervaring om u van deskundig advies te voorzien.Dit team doet haar werk kosteloos en als u tevreden bent mag u een geheel vrijwillige bijdrage in de pot doen. Daarmee kan het Repair Café weer materiaal aanschaffen voor reparaties e.d.

Uitgebreide informatie over het fenomeen Repair Café kunt u vinden op de landelijke site

» Nieuwsbericht over het Repair Café

» Nieuwsbericht over het Repair Café

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp