Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
90a53d46-2de3-4c8a-b90c-c4cfdb33fee4

Wereldwinkel Fair van Ver

Hoofdstraat 33
9801BT Zuidhorn
Tel.: 0594-507207
www.wereldwinkelzuidhorn.nl

Authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden.

  • 90a53d46-2de3-4c8a-b90c-c4cfdb33fee4
  • Wereldwinkel
  • Wn logo 302

Welkom bij de Wereldwinkel 'Fair van Ver' Zuidhorn

-

De Wereldwinkel 'Fair van Ver' is een van de 380 wereldwinkels in Nederland. We verkopen authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn o.a. Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing, medische zorg. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord en verdienen ze met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze met moeite van kunnen bestaan. In de Wereldwinkels kunnen de makers wel hun verhaal kwijt: over hoe ze met weinig middelen die prachtige producten maken en wat ze nodig hebben om hun bedrijf te kunnen verbeteren. Zodat ze een beter bestaan kunnen opbouwen.

Wij zijn aangesloten bij Wereldwinkels Nederland, een organisatie voor de ondersteuning van Wereldwinkels. De doelstelling is het bevorderen ven eerlijke handel. Eerlijke handel is een samenwerkingsverband in de handelsketen om de arbeids- en leefomstandigheden van producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika te verbeteren.

Openingstijden
maandag tijdelijk gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10.00 -16.00 uur
zaterdag  10.00 - 17.00 uur

Let op: openingstijden kunnen wijzigen tijdens vakanties!

Wat wil de Wereldwinkel
Eerlijke handel staat voor een gelijkwaardige manier van handelen. Gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. De Wereldwinkel geeft de koffieboeren, houtsnijders en keramisten een stem. Met het inkomen dat zij verdienen door de verkoop van hun producten, kunnen zij een beter leven opbouwen. Een leven zonder armoede en met voldoende kansen op ontwikkeling. De Wereldwinkels vinden dat de wereldhandel moet veranderen zodat producenten die kans ook echt kunnen krijgen. Met de verkoop van producten laten zij zien dat handel ook anders kan. En bieden zij de Nederlandse consument een keuze. Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers ervan.

Inkoop
We gaan niet zelf naar de landen toe om inkopen te doen. Dit wordt voor ons door verschillende erkende importeurs gedaan. Zij hebben directe contacten met de producenten in ontwikkelingslanden. Onze vrijwilligers van de commissie Inkoop doen regelmatig inkopen bij deze erkende importeurs en zorgen er zo voor dat de winkel wekelijks nieuwe producten kan aanbieden.
De landelijke vereniging van Wereldwinkels controleert of de leveranciers zich houden aan de regels van eerlijke handel.

Assortiment
Ons assortiment is divers en afkomstig uit vele landen. We hebben ze ondergebracht in de werelden van de sieraden, kunstnijverheid, food, koken en tafelen, wenskaarten en bureauartikelen, wierook en de wereld van lokaal assortiment (waaronder speelgoed). In de winkel vindt u informatie over onze leveranciers.

Vrijwilligers
Wereldwinkel Zuidhorn zou niet kunnen bestaan zonder haar vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat bestuurlijke taken, inkoop, etaleren, winkeldiensten, acties, promotie en diverse onderhoudstaken tot uiting komen. Momenteel zijn er 36 vrijwilligers actief.
De Wereldwinkel Zuidhorn heet nieuwe vrijwilligers altijd van harte welkom!
Heeft u interesse, dan kunt u altijd even langskomen of een mailsturen: wwzuidhorn@hotmail.com.