Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Mario bloemen (1)

Bloemenboetiek Mario

Hoofdstraat 31a
9801 BT Zuidhorn
Tel./fax: 0594-504274
www.bloemenboetiekmario.nl
» email

Mario heeft passie voor bloemen en oog voor detail.

  • Mario bloemen (1)
  • Mario bloemen (2)

Neem contact op via Tel./fax: 0594-504274 of » email

 

Mario is al sinds 1985 een begrip in Zuidhorn en omstreken. Zijn passie voor bloemen en oog voor detail is bekend bij veel mensen. Drie maal in de week gaat hij naar de veiling om verzekerd te zijn van verse bloemen. De versheid van de bloemen is doorslaggevend voor een prachtig boeket. De specialiteit is snijbloemen maar als het seizoen dat toelaat kunt u ook voor diverse potplanten terecht.

Bloemenboetiek Mario is tevens een opleidingsbedrijf zodat u ook geholpen kunt worden door een stagiere. Deze stagieres maken hier kennis met het vak en leren van Mario de kneepjes.

Een deel van de winkel is ingericht als kadoboetiek waar tal van accessoires en woondecoratie artikelen te vinden zijn. Leuk om als cadeau te geven of om voor uzelf te kopen.

Bedrijven:

Voor bedrijven bestaat er de mogelijkheid om een bloemenabonnement te nemen. Dit betekent dat Mario er voor zorgt dat er wekelijks, of vaker, boeketten, bloemstukken of decoraties bij u op het bedrijf worden afgeleverd.

Bezorging:

boeketten, bloemstukken of decoraties worden bezorgd in Zuidhorn en omstreken.

Verzorgingstips

Langer plezier van uw bloemen! Laat de bloemen niet te lang droog liggen. Zet ze bij ontvangst direct in het water. Snij de stelen schuin af. Gebruik hiervoor een scherp aardappelschilmesje dat u alleen voor de bloemen gebruikt! Snijden is beter dan knippen. Met knippen knijpt u als het ware de haarvaatjes van de steel dicht. Deze kunnen hierdoor niet goed water opnemen. Haal beschadigd blad weg. Ook het blad wat in het water komt te staan. Dit gaat namelijk rotten. Zet bloemen in een schone vaas of emmer. Geen metaalachtige vazen of emmers want in combinatie met snijbloemenvoedsel geeft dit roestvorming. Zet de bloemen in een vaas met handwarm water (niet ijskoud of warm) en ververs het regelmatig. Gebruik ook snijbloemenvoedsel dat voor alle bloemen bruikbaar is. De eerste dagen gebruiken bloemen veel water. Ververs het water dan ook om de dag. Zet de bloemen niet in de volle zon of op de tocht. Ook plaatsing in de directe nabijheid van rijp fruit en boven een warmtebron (bijv. verwarming, open haard) kan de veroudering van bloemen versnellen. Zet niet teveel bloemen in een vaas. Bloemen en stelen moeten ruimte hebben.