Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Dierenkliniek stad en westerkwartier

Dierenartsenpraktijk Zuidhorn - Dierenkliniek Stad en Westerkwartier

Wilhelminalaan 7
9801 BC Zuidhorn
Tel.: 0594 - 501280
Fax.: 0594 - 501281
https://dierenkliniekstadenwesterkwartier.nl/
 

Voor spoedgevallen zijn wij altijd (24/7) telefonisch bereikbaar op 0594 - 501280.

  • Dierenkliniek stad en westerkwartier
  • Dierenkliniek stad en westerkwartier logo

BEHANDELING GEZELSCHAPSDIEREN UITSLUITEND OP AFSPRAAK.


Voor het afhalen van medicijnen, wormmidelen, vlooienmiddelen, diervoeding, kunt u tijdens openingsuren bij ons terecht.
Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:30

Telefonisch zijn wij bereikbaar van 08:00 tot 17:00, na 17:00 en in de weekenden wordt u geholpen door een samenwerkingsverband tussen Dierenkliniek van Stad tot Wad, dierenartsenpraktijk van Zeebroeck, dierenkliniek Winsum en onze kliniek.

Buiten openingstijden kunt u ook onze kliniek bellen, u wordt dan doorverbonden met de dienstdoende dierenarts die zal aangeven op welk adres u verwacht wordt.
De locaties voor de spoeddienst zijn: Dierenkliniek Winsum, Lombok 27, 9951 SC Winsum Van Stad tot Wad dierenartsen, Noorddijkerweg 26A, 9734 AT Groningen Dierenkliniek Stad & Westerkwartier, Wilhelminalaan 7, 9801 BC Zuidhorn
 

Telefonisch spreekuur voor gezelschapsdieren:

  • -  maandag t/m vrijdag 16.30 - 17.00 uur
     

Voor spoedgevallen zijn wij altijd (24/7) telefonisch bereikbaar op 0594 - 501280.

Vertrouwd gezicht, Nieuwe naam
Vanaf dit voorjaar zullen onze praktijken in het centrum van Zuidhorn en in Reitdiephaven in Groningen samen een nieuwe naam hebben: Dierenkliniek Stad en Westerkwartier. Deze twee locaties vormden altijd al één praktijk. Met één naam voor de twee locaties zullen we een duidelijkere eenheid uitstralen. Onze service blijft ongewijzigd en we zullen met hetzelfde team 24 uur per dag, 7 dagen per week voor alle dieren klaar staan.

Voor de meeste producten en diensten kunt u op beide locaties terecht, zoals u van ons gewend was. Op de locatie in Zuidhorn maken we de echo's, röntgenfoto's en hebben we dentale röntgen voor de gebitsbehandelingen. Zowel voor gezelschapsdieren als landbouwhuisdieren bent u bij Dierenkliniek Stad en Westerkwartier aan het juiste adres. Vanuit onze locatie in Zuidhorn rijden collega’s naar veehouders toe om koeien, paarden en schapen te behandelen. Op beide locaties kunt u met uw huisdier terecht. Niet alleen honden en katten worden door ons behandeld. Ook met uw cavia, konijn of rat bent u bij ons aan het juiste adres. Door veel nascholingen te volgen op het gebied van cavia’s, konijnen en ratten hebben we hier veel kennis over vergaard.

Gecertificeerd kat vriendelijke praktijk
In onze praktijk werken we met een kat vriendelijke aanpak van problemen bij katten. Zo zorgen we ervoor dat het bezoek aan ons als prettig wordt ervaren door zowel kat als eigenaar. Daarmee hebben wij hebben het certificaat kat vriendelijke praktijk kunnen krijgen. Het certificaat wordt uitgegeven door de International Society of Feline Medicine, de veterinaire tak van International Cat Care.

Konijn vriendelijke praktijk
Sinds 2018 werken we in onze praktijk met een konijn vriendelijke aanpak van problemen bij konijnen. In Engeland bestaat er een keurmerk voor Konijnenvriendelijke Dierenklinieken en konijndeskundige dierenartsen. Dit certificaat wordt uitgegeven door Rabbit Welfare Association & Fund (RWAF). In Nederland wordt dit certificaat nog niet uitgegeven, wij werken echter wel volgens de richtlijnen van de RWAF. Zo zorgen we ervoor dat het bezoek aan ons als prettig wordt ervaren door zowel konijn als eigenaar.

De telefoonnummers van beide locaties blijven ongewijzigd. De locatie in Zuidhorn is bereikbaar op 0594-501280 en de locatie in Reitdiephaven op 050-8700030.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Check de chipregistratie!

Als u op vakantie gaat en u wilt de grens over dan is het voor de meesten al bekend dat uw huisdier een rabiësenting ( hondsdolheid), een chip en een officieel paspoort moet hebben. We merken dat deze zaken vaak wel kloppen, maar dat het nummer van de chip nog niet geregistreerd is.
Mocht uw dier in het buitenland vermist raken dan wordt het lastig uw dier terug te vinden.
 
U kunt dit onder andere checken op: petmaxx.com (internationaal), ndg.nl of chipnummer.nl om te kijken of de zoekmachine uw huisdier vindt.