Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Angela Wagenaar | Eigenaar The Dance Area

The Dance Area

Het Bleekveld 12
9828 RB Oostwold
Tel.: 06 83 108 513
info@thedancearea.nl  
www.thedancearea.nl  

  • Angela Wagenaar | Eigenaar The Dance Area

ACTIEF IN NOORDHORN & ADUARD

 

Kids Dance | Streetdance | Wedstrijdselectie 

Onze recreatie- en selectielessen kenmerken zich door een energiek karakter waarin we de tijd nemen om te werken aan de juiste mindset die waardevol is voor de danssport maar ook daarbuiten. Wij geloven dat we dansers vanaf jongs af aan kunnen helpen bij de zoektocht naar wie ze (willen) zijn en wat belangrijk is in het leven.

In praktijk ervaren we dat de juiste mindset gecreeërd kan worden door situaties positief te benaderen, het winnen en geven van vertrouwen, begrijpelijke taal te gebruiken, doordacht in te spelen op niveauverschil en dansintenties te achterhalen. Aan de hand van gevarieerde oefenvormen, opdrachten en korte choreografiën werken we aan:

°het ritmegevoel
°het inlevingsvermogen
°het creatieve vermogen
°de moeilijkheidsgraad
°de techniek en uitvoering
°het ruimtegebruik
°het ontwikkelen van zelfvertrouwen
°het verbeteren van kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie

Binnen de recreatiegroepen bieden we ruimte om ontspannen en vrij deel te nemen. We leggen de nadruk voornamelijk op het ontwikkelen van fysieke vaardigheden en het geven van een boost zelfvertrouwen. De selectiegroepen kenmerken zich door een sfeer waarin ontwikkeling en vooruitgang een hoge prioriteit heeft. Selectiedansers zien graag dat hun proces zichtbaar en meetbaar word gemaakt zodat ze steeds een stap verder komen in het wedstrijddansen.

 

Eindejaarsoptreden: “Samen entertainen!”
Jaarlijks organiseert The Dance Area een eindejaaroptreden voor alle dansgroepen. Wat het optreden uniek maakt, is dat het dansen met toneel wordt afgewisseld. Het publiek dwaalt af in een thematisch verhaal en krijgt op een spectaculaire wijze mee hoe de dansers gegroeid zijn in dans maar ook in het presenteren van hunzelf.

 

Zumba: “Zumba = voor iedereen.”
Zumba is een vrolijke fitnessworkout waarmee we onze lichaam volledig kunnen trainen. De vrolijkheid zit hem voornamelijk in de vibe van de muziek. Latinstijlen als: reaggeton, salsa, merenque, cumbia, soca + Hip-Hop zorgen voor een afwisselend en opzwepend effect. Gedurende 10-15 weken dansen we op vaste nummers, meestal tussen de 16-18, in een goed volgbaar tempo. Door snelle en langzame ritmes te variëren, belanden we in een verslavende intervaltraining waarmee we onze gedachtegang op pauze kunnen zetten. 

De les is toegankelijk voor alle fanatieke dansliefhebbers. Wij geloven en ervaren dat een makkelijk volgbare dansworkout tot een hoge beleving en volhouden leidt. Sporten moet plezierig zijn en Zumba creeërt dat onder het motto: "Niets moet en alles mag!" 


 

Extra activiteiten: Kinderfeest - Gala avond - Bedrijfsuitje / Teambuildingsdagen - Dansworkshops – Bruiloftsdans.

» Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.