Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Libellen o

Llibellen en vlinders zien in de parken van Zuidhorn

2019-08-24T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2019 zaterdag 24 augustus
Aanvang: 14:00 uur
Tot:  15:30 uur
Lokatie: Waterpark in Zuidhorn
Rubriek: Excursie

Zaterdag 24 augustus libellen en vlinders zien in Zuidhorn. Dat kan met een excursie onder leiding van Rudolf en Joke de Haas uit Zuidhorn. Zij weten waar de mooiste libellen en vlinders te zien zijn! Begin: 14:00u bij het IJsclubgebouw.

  •  

Prachtig gekleurde libellen en vlinders zien in het Waterpark in Zuidhorn onder leiding van een gids. Dat kan zaterdagmiddag om 14:00u in een excursie vanaf het IJsclubgebouw. De wandeling duurt tot 15:30u en gaat ook naar het Joh Smitpark. Alle inwoners zijn welkom en de toegang is gratis. Een verrekijker is aanbevolen.

De gidsen zijn Rudolf en Joke de Haas uit Zuidhorn. Zij kijken jaren welke libellen en vlinders in en om de parken in Zuidhorn vliegen. Ze maken er mooie foto’s van. Zij noteren de verblijfplaatsen van de libellen en vlinders.

De excursie begint met het zien van een aantal foto’s met bijbehorende informatie. Libellen en vlinders zitten kort stil en zijn niet groot. Op een foto kun je goed zien hoe ze er van dichtbij uitzien. Tijdens de wandeling zijn ze dan eerder herkenbaar.

De beste tijd om libellen en vlinders te zien is deze tijd van de dag. Ze zijn warm geworden en vliegen lekker. De stichting Vrienden van het Joh Smitpark en het Waterpark organiseert deze excursie om bekendheid te geven aan de natuur in de parken.

Meer vandaag... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp