Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Wielertoernooi Challenge of Stars

2020-12-26T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2020 zaterdag 26 december 2020
Lokatie: on-line
Rubriek: Sport

In een knock-outcompetitie nemen klimmers en sprinters, waaronder Mollema, uit het profpeloton het tegen elkaar op om uit te maken wie virtueel de sterkste is in hun specialisme.

  •  

Het virtuele toernooi wordt georganiseerd door RCS Sport, organisator van onder meer de Giro d’Italia, in samenwerking met het online trainingsplatform Bkool. In de klimwedstrijd gaan onder anderen de winnaars van de Giro en de Vuelta, Tao Geoghegan Hart en Primož Roglič, van start. Sam Bennett en Arnaud Démare, die afgelopen seizoen de puntentruien wonnen in respectievelijk de Tour en de Giro, zijn bij de acht namen in de sprintwedstrijd.

De kersteditie van de Challenge of Stars start op zaterdag 26 december en wordt uitgezonden op de social media van de Giro d’Italia. In Nederland zendt Ziggo Sport het event uit, in België is het toernooi op Eleven Sports te volgen. Ook op de Eurosport Player zijn de beelden te zien. In mei werd de eerste editie van de Challenge of Stars gehouden. Fabio Jakobsen was de beste sprinter, Giulio Ciccone zegevierde in de klimwedstrijd.

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...