Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
 adh7335

Lustrumfestival Abdijconcerten Aduard

2022-09-17T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2022 zaterdag 17 september 2022
Lokatie: Abdijkerk Aduard
Rubriek: Muziek

Al sinds 1962 worden in de prachtige dertiende-eeuwse Abdijkerk van Aduard de abdijconcerten georganiseerd. Dat wordt op vrijdag 16 september en zaterdag 17 september gevierd met een sprankelend tweedaags lustrumfestival. Als gastprogrammeur treedt op de vermaarde pianist Ralph van Raat.

  •  

Behalve in Aduard zelf worden er op 17 september overdag ook concerten gegeven in eeuwenoude kerkjes in het fraaie Middag-Humsterland. Deelnemers fietsen langs Fransum, Ezinge, Garnwerd en Oostum. Ze maken zo niet alleen een avontuurlijke muzikale reis met unieke concerten, ze reizen ook door het culturele erfgoed van het open landschap boven Aduard.

Op vrijdagavond verzorgt het Kamerorkest van het Noorden in de Abdijkerk van Aduard het openings­concert met de vierde symfonie van Mahler.

Op zaterdag leidt de fietsroute naar vier prachtige kerkjes in het hoge noorden, met optredens van Quirine Viersen (cello), Lucie Horsch (blokfluit) & Rembrandt Frerichs (klavecimbel), het Matangi strijkkwartet, en het Astori Amsterdam tango-ensemble.De fietstour start naar keuze om 9:30 of 10:30 uur, vanaf het Kaakheem in Aduard. 

Aan het eind van de zaterdagmiddag vindt in de Abdijkerk ‘Expeditie Weerklank’ plaats, een uniek evenement verzorgd door pianist Ralph van Raat en weerman Peter Kuipers Munneke. 
Voor het afsluitende concert op zaterdagavond in de Abdijkerk tekenen behalve gastprogrammeur Ralph van Raat ook veel van de musici die overdag in de kerkjes optraden.

Voor meer informatie en kaarten, ga naar de website www.abdijconcerten.nl

Meer vandaag... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp