Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Voorlezenindebieb-2

Voorlezen in de bieb

2020-11-11T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2020 woensdag 11 november
Aanvang: 15:00 uur
Lokatie: Cultureel Centrum Zuidhorn
Rubriek: Jeugd

'Het knapste varkentje van de hele wereld' van Marianne Busser; Ron Schroder

  •  
Bekijk ook onze deelnemer-pagina en evenementen:
Cultureel Centrum Zuidhorn
(Horeca & Uitgaan)

Varken wil graag op de kinderboerderij komen wonen. Ze bewondert de dieren omdat ze allemaal iets bijzonders kunnen, zoals de prachtige eieren van kip en de mooie veren van pauw. Varken wordt verdrietig, want wat kan zij eigenlijk?

Voorlezen in de bieb

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Ze kennen meer woorden en zijn beter in het verwoorden van emoties. Kom daarom langs tijdens een van onze voorleesmomenten voor kinderen.

Lekker luisteren en spelen

De meeste kinderen zijn dol op voorgelezen worden. Zeker als het een uitje is waarvoor ze speciaal ergens naartoe gaan. Voorlezen in de bieb is zo'n speciaal moment. Laat ze lekker luisteren naar een mooi of spannend verhaaltje, terwijl je zelf een kopje koffie of thee drinkt. Of bijvoorbeeld rondsnuffelt tussen de boeken of een tijdschrift leest. Tijdens veel voorleesactiviteiten kunnen de kinderen ook knutselen en kleurplaten kleuren. Voorlezen in de bieb wordt in veel van onze bibliotheken georganiseerd, meestal op een vast moment in de maand of de week.

Meer vandaag... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp