Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Shary an nivillac credits annemieke van der togt

TV programma ‘Nu we er toch zijn’ bezoekt Westerkwartier

2020-07-30T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2020 donderdag 30 juli 2020
Lokatie: Westerkwartier
Rubriek: Evenementen

Donderdag 30 juni wordt het programma 'Nu we er toch zijn: Pride' uitgezonden.  Shary-An Nivillac kwam naar het Westerkwartier

  •  

Voel je je als homo vrij om hand in hand door Zuidhorn te lopen? Hoe reageert de klas als je vertelt dat je transgender bent in Aduard? En wordt er anders tegen je aangekeken als je buren weten dat je bi bent in Grijpskerk? In een speciale editie van 'Nu we er toch zijn' test Shary-An Nivillac niet alleen hoe gastvrij Het Westerkwartier is, maar ook hoe solidair inwoners zijn met de LGBTQ+ community. 

In navolging van het legendarische BNN-programma gaan presentatoren ( ook in  Enschede, Ede, Weert en Capelle aan den IJssel)  niet alleen op zoek naar een plek om te slapen en iets te eten, maar onderwerpen ze inwoners ook aan testen.

Zijn ze bereid om een regenboogvlag op te hangen of met regenboogstrepen op hun wang over straat te gaan? Tijdens hun verblijf in de gemeentes ontmoet Shary-An mensen uit de LGBTQ+ community die hun ervaringen en verhalen delen. Zo bepalen de presentatoren of de burgemeester aan het einde van het verblijf een zwarte, zilveren of gouden vaandel krijgt overhandigd. Hoe gastvrij en open minded is Nederland? Dat zoeken we uit: nu we er toch zijn! 'Nu we er toch zijn: Pride' is van 27 tot en met 31 juli elke dag om 19.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

De vijf presentatoren testen in de week van 27 tot en met 31 juli elke dag één gemeente. Jurre Geluk trapt op maandag 27 juli af in Enschede. Op dinsdag 28 juli test Ellie Lust Ede. Woensdag 29 juli is Rob Jetten te zien in Weert. Shary-An Nivillac is donderdag 30 juli in Westerkwartier en Loiza Lamers sluit op vrijdag 31 juli af in Capelle aan den IJssel.

BNNVARA Pride 
De week van 27 juli tot en met 2 augustus staat bij BNNVARA in het teken van de Pride. Er verschijnt die week een speciale bijlage bij de VARAgids en diverse programma's besteden extra aandacht aan LHBTQ+-emancipatie. Op woensdag 29 juli organiseert BNNVARA in samenwerking met TivoliVredenburg een gesprek over Pride en inclusiviteit anno 2020 met BNNVARA-presentator Dzifa Kusenuh en gasten Naomie Pieter en Tofik Dibi. Hoe stevig is de positie van LHBTQ+'ers in Nederland? Welke vooroordelen en stigma's spelen, zowel binnen als buiten de community, een rol en hoe bestrijden we dit? En wat kunnen media, politiek en de rest van Nederland doen om ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht geaardheid of kleur, dezelfde kansen krijgt? Kaarten om het evenement bij te wonen of live te streamen zijn via deze link te koop: http://www.tivolivredenburg.nl/bnnvara

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...