Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Trio trabant

Trio Trabant

2023-05-27T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2023 zaterdag 27 mei 2023
Aanvang: 19:30 uur
Lokatie: in 't Holt 1654 Zuidhorn

Trio Trabant is schatplichtig aan de zigeunerbands, de cultuurdragers van Zuid-West Zigeunië. De zigeuner-muzikanten zijn elke stijl machtig en spelen daarnaast hun eigen traditionele muziek. Entree € 12,50 Reserveren via: 0594-442159

  •  
Bekijk ook onze deelnemer-pagina en evenementen:
In ‘t Holt 1654 Grand café en Logement
(Horeca & Uitgaan)

Vanuit Zuid-West Zigeunië Trio Trabant voorrijden bij In ’t Holt 1654 in Zuidhorn. Deze avond vult de bovenzaal van dit prachtige etablissement zich met de melancholische klanken van viool, kontra en contrabas, klarinet en taragot, gitaar en accordeon en natuurlijk zang. Het concert zal in deze Groningse parel prachtig tot haar recht komen. Extra bijzonder zijn de unieke instrumenten uit de landen waar de Trabant ooit rondreed zoals de gardon, trompetviool en kanna.

Trio Trabant heeft het allemaal meegekregen, meespelend bij menig kampvuur. Ze spelen meerdere instrumenten en wisselen veel af. Naast de melancholie van hajnali en doina, zweept de muziek op tot de dansbare csárdás en invertita of de virtuoze cingeralas.

Trio Trabant heeft onlangs een CD uitgebracht. Ter gelegenheid daarvan is het imaginaire Zuid-West Zigeunië op de kaart gezet. Alle gezongen teksten en maar ook alle herinneringen aan de verre reizen hebben er een plek gekregen. Een bezoek aan de website triotrabant.nl geeft al een indruk, maar voor een unieke beleving … kom naar In ‘t Holt 1654! 

Meer vandaag... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp