Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Facebook event header14256

Theatergroep WAARK speelt BEVINGS

2020-02-15T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2020 zaterdag 15 februari
Aanvang: 20:00 uur
Lokatie: Eisseshof, Kerkstraat 4, Niehove

Hoe voelt het om nu Groninger te zijn? Om de grond onder je voeten weg te voelen zakken, gegijzeld te worden door de zucht naar gas?

  •  

De muzikale voorstelling Bevings geeft een stem aan de emoties die leven bij de Groningers. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het toch niet.

Met een requiem voor de slachtoffers verwoordt WAARK de heftige maar niet altijd zichtbare emoties van de bewoners. Die je in wanhoop over de janboel soms hoort huilen van het lachen.

Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam en in het Gronings vertaald door schrijver en regisseur Ben Smit. De muziek is van Jan Meiborg.

Theatergroep WAARK brengt al meer dan vier decennia Groningstalig theater van hoge kwaliteit! Ontstaan in 1973 op initiatief van de Stadsschouwburg in Groningen, opereert het gezelschap sinds 1985 zelfstandig, met een sterk professionele inslag en

Entree: € 13,00

Voor meer informatie en kaartverkoop klik hier

Meer vandaag... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp