Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Sint maarten wereldrecord tillema (27)

Sint Maarten

2020-11-11T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2020 woensdag 11 november 2020
Lokatie: Landelijk
Rubriek: Varia

Lampionnen lopen. De winkeliers van Zakenkring Zuidhorn doen dit jaar ivm Corona niet mee met Sint Maarten. Loop lekker met uw kinderen even naar de buren in de straat dit jaar. Niet me doen? Doe een briefje op de deur en doe niet open.

  •  

TIPS VOOR SINT MAART EN IN CORONATIJD
Hoe vieren we morgen Sint Maarten in deze coronatijd? Het feest waarbij kinderen met lampions langs de deuren gaan, kan doorgaan. Kinderen hebben immers maar een klein aandeel in de verspreiding van het virus, zeker buiten. En als iedereen zich aan de  regels houdt, is er genoeg ruimte om drukte te voorkomen. Let daarom op de onderstaande voorzorgsmaatregelen. 
Houd 1,5 m afstand 
Kinderen mogen liedjes zingen bij de deur. Maar ze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot hun publiek. Tip voor ouders: houd de groepjes en het aantal begeleiders zo klein mogelijk. 
Niet meedoen: briefje op deur 
Heb je klachten? Blijf dan thuis en doe de deur niet open. Als je tot een kwetsbare groep hoort, overweeg dan om niet mee te doen. Voor iedereen die niet aan Sint Maarten wil meedoen: laat dat even weten, bijvoorbeeld met een briefje op de deur. 
Voorverpakte traktaties 
Wil je wel meedoen? Laat met een lampion of windlicht zien dat kinderen aan kunnen bellen. Geef bij de deur 1,5 meter afstand aan, bijvoorbeeld met stoepkrijt. En geef het liefst voorverpakte traktaties. 
Ondernemers 
We raden winkeliers af om een Sint Maarten-activiteit te organiseren, zeker als de winkel open is. Ook de organisatie van lampionoptochten raden we af. Zo kunnen we extra drukte en toeloop voorkomen. Als we ons samen aan deze voorzorgsmaatregelen houden maken we dit jaar van Sint Maarten, ondanks de coronacrisis, toch een mooi kinderfeest. 
Gemeentelijke locaties 
In verband met een begrotingsvergadering op 11 november kunnen de bestuurders helaas niet bij de deuren van de gemeentelijke locaties in Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn staan. Deze locaties zijn dan ook niet open voor Sint Maarten. 
Tot slot: als er nog aanvullende maatregelen of adviezen gaan gelden, staan deze op onze website http://www.westerkwartier.nl of de website van de Veiligheidsregio Groningen.

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...