Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Politiekopzaterdag

Politiek op zaterdag

2022-02-05T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2022 zaterdag 5 februari 2022
Aanvang: 11:00 uur
Lokatie: on-line

We gaan op 16 maart naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Radio programma 'Politiek op Zaterdag' bij de lokale omroep RTV Zulthe. De presentatie wordt verzorgd door Bert Zwart en Koos Bijlsma. 

  •  

Gasten:
Vanaf elf uur wordt afgetrapt met wethouder Jeroen Westendorp (ChristenUnie) van de gemeente Noordenveld. Hij is tevens wethouder voor het CDA. Hoe is de samenwerking met het CDA bevallen? Waarom komen CU en CDA toch uit met twee aparte lijsten bij de verkiezingen op 16 maart? En in hoeverre mikt Westendorp op een 'doorstart' als wethouder na de stembusstrijd? En opnieuw samen met het CDA wellicht?
Om half twaalf maakt de wethouder in de studio plaats voor de raadsleden Anneke Laan uit Leek en Harry Stomphorst uit Marum van de lokale partij Sterk Westerkwartier. Zij besloten als duo het lijsttrekkerschap te vervullen. Nu bezet Sterk Westerkwartier nog slechts twee raadszetels. Hun ambitie is om uit te groeien tot ''de grootste partij in de gemeenteraad van Westerkwartier''. Het duo geeft uitleg over de route die zij willen afleggen naar hun streven om de lokale partij VZ Westerkwartier, die nu nog de grootste is, naar de kroon te steken.


De radio-uitzending is van 11 tot 12 uur. 

»Luister naar de radio

Meer vandaag... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp