Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Dbz

Opening KinderzwerfboekStation Dorpsbiebje

2021-06-23T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2021 woensdag 23 juni 2021
Aanvang: 15:00 uur
Lokatie: Dorpsvenne Zuidhorn

Oficieel geopend door wethouder Elly Pastoor.

  •  

Wat zijn zwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken die zwerven van kind naar kind met een zwerfsticker op de kaft waarop staat ‘Neem me mee’.  Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, KinderzwerfboekStations, in wachtkamers, winkels, treinen,  enzovoorts. In het boek wordt een sticker geplakt met een zogenoemde Zwerfcode, waarop te volgen is waar het boek is geweest. Het boek begint vaak in het KinderzwerfboekStation, maar mag dus na het lezen ook direct aan iemand anders worden doorgegeven. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen thuis achterblijven.

De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Dorpsbiebje
Dorpsbiebje is ontstaan met het idee juist in deze tijd iets positiefs te kunnen bijdragen. Via een actie kwam, Minke de Vries, terecht bij Kinderzwerfboek (https://kinderzwerfboek.nl) en ben begonnen vele kinderboeken in te zamelen. Tot haar verbazing kwam ze erachter dat er al wel een aantal Minibiebs zijn in Zuidhorn en omgeving, maar nog geen speciaal voor kinderen. Daarop heeft zij besloten er zelf eentje te starten en met de mooie centrale plek bij het winkelplein van de Dorpsvenne in Zuidhorn is Dorpsbiebje ontstaan.  Minke hoopt dat vele kinderen uit de dorpen hier een boek komen halen, gaan lezen en hem daarna weer laten zwerven. Mocht je een eigen boek zelf niet meer lezen, mag je die altijd plaatsen in de bak in het Dorpsbiebje, dan zal er een code op komen en door het te laten zwerven, kunnen we er samen voor zorgen dat veel kinderen plezier hebben van het boek !

Meer vandaag... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp