Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Borgstee

Open dag De Borgstee

2023-03-22T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2023 woensdag 22 maart 2023
Aanvang: 08:30 uur
Tot:  11:00 uur
Lokatie: De Borgstee Grijpskerk
Rubriek: Jeugd

Nieuwe ouders zijn van harte welkom om samen met hun kind(eren) een kijkje te nemen op de Borgstee.

  •  

De Borgstee... de plek waar elk kind zich in veiligheid en geborgenheid mag ontwikkelen tot wie het is.

Op de Borgstee handelen we vanuit de basisprincipes: autonomie, relatie en competentie.
Autonomie houdt voor ons in dat elk kind uniek is en het recht heeft om zichzelf te zijn in deze wereld.
Relatie betekent voor ons dat we altijd in verbinding staan met onze omgeving en dat we samenwerken. We kunnen hierin met en van elkaar leren.
Competentie vinden wij belangrijk, omdat wij kinderen in hun kracht willen zetten. We willen dat kinderen weten waar hun talenten liggen en dat ze kunnen aangeven wat hun leerstijl is. Eigenaarschap is hierbij een belangrijk woord. Ieder kind leert op zijn eigen manier en eigen tempo.

Daarnaast speelt samenwerkend leren een grote rol in onze dagelijkse onderwijspraktijk. De tendens in de maatschappij laat zien dat de mens steeds meer individualistisch bezig is, maar wij geloven erin dat de kracht van de basisschool is om mensen met elkaar in contact te brengen en met en van elkaar te leren.

Onze missie is dat we kinderen willen laten beseffen dat zij de sleutel tot succes zijn. We willen vanuit eigenaarschap hun begeleiden in datgene waar ze goed in zijn. Hun talenten benutten. We laten kinderen kennis maken met de 21ste eeuwse vaardigheden, zoals programmeren, wetenschap en techniek, samenwerken, creatief denken en onderzoekend leren. Ook is er extra aandacht voor het ontdekken van je talent, zoals muziek, drama, bewegen, koken, programmeren en handvaardigheid tijdens het TalentenLab. Hiermee starten we na de kerstvakantie. 

Met aandacht en plezier, leren wij samen en op onze eigen manier!

https://borgstee.quadraten.nl/

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...