Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
(2)

Online collecte Amnesty International

2021-03-16T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2021 di. 16 maart 2021 t/m za. 20 maart 2021
Rubriek: Evenementen

Online collecte Amnesty International

  • Online collecteren afb. 4
  • Amnesty. zuidhorn grijpskerk-qr-code

Geef om vrijheid
Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2021 voor de negentiende keer haar landelijke collecte. Dit jaar is het wel anders dan anders: deze editie van de collecte is vanwege het coronavirus volledig online. In 2020 gingen in heel Nederland 12,5 duizend collectanten langs de deuren en haalden toen ruim € 900.000 op voor het werk van Amnesty. De organisatie hoopt dat mensen ook royaal giften zullen doen in de digitale collectebus die haar collectanten zullen aanbieden.


Wat wil Amnesty?
Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.

Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met de liefde van je leven en uitkomen voor je mening. In Nederland vinden we dat zo gewoon, dat we bijna vergeten dat veel mensen die vrijheid niet hebben. Amnesty International komt op voor mensen die ten onrechte worden vervolgd, die worden gemarteld of onderdrukt voor wat ze zeggen of wie ze zijn.
Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op amnesty.nl

Iedereen kan veilig voor Amnesty collecteren
Iedereen die Amnesty een warm hart toe draagt en een steentje wil bijdragen kan:
1 een online collectebus aanmaken via http://amnesty.digicollect.nl en deze delen met familie, vrienden, kennissen.
2 een donatie doen in de digitale collectebus van Werkgroep Amnesty Zuidhorn. Ga ook hiervoor naar http://amnesty.digicollect.nl en typ in het zoekvenster Amnesty Zuidhorn, of gebruik de qr code.

Heeft u geen internet? Bent u niet zo vertrouwd met online betalingen? Heeft de digitale collectebus van uw collectant u niet bereikt en wilt u tóch graag bijdragen aan de jaarlijkse collecte?
In dat geval kunt u tot 1 april 2021 uw bijdrage storten op: Amnesty International, Werkgroep 498, Zuidhorn – Grijpskerk, rekeningnummer NL 19 TRIO 0197692583 ovv jaarlijkse collecte.

De werkgroep draagt er zorg voor dat uw bijdrage terechtkomt in de landelijke collectebus.

WIJ HOPEN OP UW STEUN

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...