Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Sterrenhemel2

Nacht van de nacht

2020-10-24T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2020 zaterdag 24 oktober 2020
Lokatie: Landelijk
Rubriek: Evenementen

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. 

  • Nachtvandenacht2020

 www.nachtvandenacht.nl

Nacht van de Nacht gaat live in 2020

Naar aanleiding van de huidige situatie rondom het Coronavirus en de afgekondigde maatregelen hebben de Natuur en Milieufederaties besloten om tijdens de Nacht van de Nacht van zaterdag 24 oktober geen fysieke activiteiten, bijeenkomsten en evenementen in het donker te organiseren.

Livestream Nacht van de Nacht
Wij vinden dit erg jammer en hebben ons best gedaan om toch aandacht te blijven vragen voor duisternis en daarom wordt er dit jaar een avondvullend Nacht van de Nacht programma uitgezonden via Facebook en Youtube. De avond begint om 19 uur met een lezing sterrenkunde voor kinderen door sterrenkundige Jeffrey Bout. Om 20 uur is er een workshop nachtfotografie van ambassadeur Johan van der Wielen (een van de beste nacht- en natuurfotografen) en om 21 uur start ambassadeur Govert Schilling een masterclass sterrenkunde. Het programma wordt om 22 uur afgesloten met een interessante lezing van prof Joke Meijer over de gevolgen van lichthinder op mens en dier. De avond wordt gehost door ambassadeur Vincent Bijlo en ambassadeur Andre Kuipers komt met een oproep. Het hele programma staat hieronder en op onze website kunt u meer lezen over de verschillende onderdelen.

Groningse sterrenhemel
Daarnaast roepen de NMF’s iedereen op om de Nacht van de Nacht thuis te beleven. Doof zoveel mogelijk lichten, meld dat aan op de site en geniet van de donkere nacht en sterrenhemel. Wil je precies weten hoe de Groningse nacht zal verlopen en wat er zoal aan de sterrenhemel te zien is? Klik dan hier!

Onderzoek lichthinder
Ook hebben wij in de aanloop van de Nacht van de Nacht niet stilgezeten. In de zomer fotografeerden wij Groningse bedrijven om te zien hoe het gesteld is met hun lichthinder en in de afgelopen maanden gingen we n.a.v. de foto's het gesprek met hun aan. We hebben op die manier toch een aantal bedrijven bewust gemaakt van hun lichthinder en een aantal ervan zijn ook overgegaan tot actie! Klik hier voor meer informatie over ons onderzoek.

Meld lichthinder bij ons!
Het is voor ons goed om te weten aan welke lichtbronnen jij je ergert. Dat doe je door de lichthinder te melden op www.maghetlichtuit.nl. De veroorzakers van deze lichthinder ontvangen een verzoek om het licht tijdens de Nacht van de Nacht te doven, en om deze daarna ook ’s nachts uit te laten.

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...