Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Img 0112

Molen de Fortuna open op Groninger Molenzaterdag 11 juni

2022-06-11T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2022 zaterdag 11 juni 2022
Aanvang: 10:00 uur
Tot:  16:00 uur
Lokatie: Molen Fortuna Noordhorn

Bezoekers zijn meer dan welkom  - na bijna 2 jaar met Corona-beperkingen - om een kijkje te nemen in de Koren- en pelmolen Fortuna te Noordhorn. Bij gunstige weersomstandigheden draait de ruim 130 jaar oude windmolen haar wieken rond, feestelijk getooid met Nederlandse en Groninger vlaggen. Komt dat zien!

  •  

Op zaterdag 11 juni is de Fortuna één van vele Groninger Molens die hun deuren openen voor gasten.

MOLENAARSAMBACHT
De molenaars van de Fortuna  geven op de stellingzolder en daarboven desgewenst uitleg over het vak van molenaar in verleden en heden.  
Op de begane grond is in woord en beeld de geschiedenis van de Fortuna en haar molenaars te zien en ook wordt de 'Molentaal' uit de doeken gedaan.

TENTOONSTELLING
De eerste 'verdieping' is gewijd aan de 80-jarige oorlog in het Westerkwartier. Hier zijn o.a. de films van de vorig jaar nagespeelde 'Slag bij Noordhorn' te zien, panelen met uitleg en een vitrine met bodemvondsten uit die tijd.

Wilt u méér molens bezoeken?
Er is een folder met een Historische Fietsroute langs schansen en molens  verkrijgbaar en/of te downloaden van de website van de Fortuna. Of kijk op http://www.groningermolenhuis.nl voor alle te bezoeken molens in de provincie Groningen.

In het zomerseizoen is De Fortuna doorgaans 's zaterdags van 10-16 uur geopend en verder als de blauwe wimpel uithangt. Het bezoek is - als altijd - gratis.

Meer vandaag... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp