Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Foto 8 modderdag zandkneden

ModderDag

2019-06-28T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2019 vrijdag 28 juni
Lokatie: Landelijk
Rubriek: Jeugd

Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent.

  •  

www.ivn.nl/modderdag

 

In 2009 op een World Forum bijeenkomst is het idee voor International Mud Day ontstaan, met als doel kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven. Gillian McAuliffe uit Australië and Bishnu Bhatta uit Nepal bespraken de uitdagingen die kinderen tegenkwamen bij het spelen in de modder in hun eigen omgeving. Waar op de dorre zandvlakten van Perth, Australië weinig modder te vinden is en een cultuur heerst van 'niet vies willen worden', was in Nepal meer dan genoeg modder maar hadden kinderen onvoldoende kleding om deze vies te kunnen maken en daarna te wassen. Wat begon als een kledinginzamelingsactie en uitwisseling tussen kinderen uit Nepal en Australië is uitgegroeid tot een internationale dag.

IVN volgt de datum van International Mud Day die elk jaar op 29 juni valt, behalve als deze in het weekend valt. Dit jaar valt ModderDag in Nederland op vrijdag 28 juni 2019

Meer vandaag... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp