Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Slide1

Lezing Bertus Fennema over architect Siekman

2022-11-29T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2022 dinsdag 29 november 2022
Aanvang: 20:00 uur
Tot:  22:00 uur
Lokatie: Cultureel Centrum Zuidhorn
Rubriek: Lezing/Literair

De Historische Kring Zuidhorn organiseert een lezing over architect Siekman. Bertus Fennema zal vertellen over de vele beeldbepalende panden die hij in Zuidhorn heeft ontworpen.

  •  

Op dinsdag 29 november 2022 om 20.00 uur wordt in het Cultureel Centrum Zuidhorn aan de Jellemaweg in Zuidhorn een inleiding gegeven over architect en waterbouwkundige Klaas Siekman Azn. door de heer Bertus Fennema.

Bertus Fennema heeft een boek geschreven over deze bekende architect van wie alleen al in Noordhorn en Zuidhorn meer dan honderd bouwwerken staan. Bezienswaardige panden die vragen om een nadere toelichting. Een inkijkje in het leven, de creativiteit en het werk van Klaas Siekman draagt zonder meer bij aan de waardering voor de door hem ontworpen architectonische panden in onze omgeving. Details leveren soms verrassende verhalen op. 

Bertus Fennema is bij de leden van de Historische Kring Zuidhorn natuurlijk bekend als oud burgemeester van de voormalige gemeente Zuidhorn. Na zijn pensionering is hij zich gaan verdiepen in het leven en werk van bekende Groninger architecten en schrijft daar boeken over. Inmiddels verschenen er van zijn hand onder meer werken over Willem Reitsema, Albert Wiersema, Antonius van Elmpt, en Cornelis en Hindrik Eldering. Het boek over Klaas Siekman is geschreven op verzoek van de Historische Kring Zuidhorn en is tijdens de coronaperiode uitgegeven. Fennema zal tijdens de voordracht een toelichting geven op de in het boek getoonde en beschreven panden.

www.historischekringzuidhorn.nl

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...