Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Pronkjewail pad

Lancering Pronkjewailspel

2020-05-09T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2020 zaterdag 9 mei 2020
Lokatie: On-line
Rubriek: Varia

Het Pronkjewailspel is een gratis activiteit (app) waarmee je thuis en in de buurt het Pronkjewailpad kunt wandelen en op een virtuele en actieve manier Groningen kunt ontdekken.   

  •  

De lancering (9 & 10 mei) gaat gepaard met een bijzondere opening: "de Thuiswedstrijd van Groningen". In dit weekend wordt iedereen opgeroepen om thuis cq in de buurt zoveel mogelijk kilometers af te leggen op het virtuele Pronkjewailpad.

Het Pronkjewailspel

Het Pronkjewailspel is een virtuele versie van het Pronkjewailpad. Met andere woorden: Kun je wegens de coronacrisis of andere praktische redenen niet naar Groningen komen om het pad te doen? Dan blijft het Pronkjewailpad via dit spel altijd toegankelijk, en kun je Groningen blijvend ontdekken. Als je het Pronkjewailpad straks wel écht weer kunt lopen, dan is dit spel een mooie extra uitdaging tijdens het wandelen.

Hoe werkt het?

Het Pronkjewailspel is een app. Deze app telt jouw bewegingen en stappen en bepaalt daarmee het aantal kilometers dat jij hebt gelopen. Alle (combinaties van) bewegingen tellen mee, zolang je de app maar op je draagt. Denk aan traplopen, bewegen op de hometrainer of loopband, (indoor) fitness of een wandeling in de buurt of tuinieren. Onderweg komt je in elk dorp een stempelpost tegen. Daar moet je een vraag beantwoorden om een stempel en bonuspunten op jouw digitale stempelkaart te verdienen. Middels deze ‘DOE-activiteiten’ leer je Groningen op een mooie (inter)actieve manier kennen. 

Thuiswedstrijd in Groningen: opening op 9 & 10 mei

Op dit moment hebben zich al vele TodN deelnemers opgegeven met daarnaast een aantal Groningse topsporters - maar ook jij bent uiteraard welkom bij deze thuiswedstrijd! Je kunt het Pronkjewailspel natuurlijk op je eigen tempo doen, maar in het openingsweekend dagen we iedereen uit om in twee dagen een zo groot mogelijke afstand af te leggen op het virtuele Pronkjewailpad. En dat doe je niet zomaar, dat doe je voor een goed doel (zie ook hieronder). Vraag bijvoorbeeld je vrienden, familie en kennissen om je te sponsoren voor het aantal kilometers dat je aflegt.

Meedoen?

Wil je meedoen met deze thuiswedstrijd op 9 & 10 mei? Geef je dan op via dit aanmeldingsformulier. Verder zouden we het leuk vinden als je af en toe verslag doet via de sociale media. Vertel bijvoorbeeld wie je bent, waarom je meedoet, hoe deze crisis jou raakt, wat je hoopt te bereiken, hoe ver je bent, enzovoort. Alles is welkom! 

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...