Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Koe-liggend-1

KOE

2022-07-02T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2022 za. 2 juli 2022 t/m zo. 4 december 2022
Lokatie: Museum Wierdenland Ezinge

Tentoonstelling over de schoonheid en geschiedenis van de koe. De vroegste wierdebewoners hielden meer dan 2500 jaar geleden al koeien. Sindsdien heeft de koe altijd een prominente plek ingenomen in het landschap en het boerenbedrijf van het Westerkwartier, waar vooral melkveehouders actief zijn. 

  •  
Bekijk ook onze deelnemer-pagina en evenementen:
Museum Wierdenland
(Toerisme & Musea)

Kunst & archeologie
Met werk van onder meer Groninger Kunstkring De Ploeg (Johan Dijkstra, Jan Wiegers, Jan van der Zee), romantische schilders (J.B. Tom, Hendrikus van de Sande Bakhuyzen) en Sjouke Heins. Daarnaast zijn er diverse archeologische vondsten van het rund en zelfs een volledig koeienskelet te zien.

Oerboeren van het Westerkwartier
Om een beeld te krijgen van de landbouw in de jaren 1950 en 1960 in het Westerkwartier, wordt de documentaire ‘Oerboeren van het Westerkwartier’ doorlopend vertoond. Deze is gemaakt door Jasper Tiemens (Natuur en Milieufederatie Groningen) en Tom Tieman (filmmaker). Zij interviewden hiervoor zeven ‘oerboeren’ tussen de 76 en 102 jaar oud.

Zoektocht naar natuurinclusieve bedrijfsvoering
Ook is er aandacht voor de zoektocht van boeren naar een natuurinclusieve bedrijfsvoering. Bij natuurinclusieve landbouw produceren boeren voedsel en gewassen in harmonie met natuur en landschap.

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...