Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Stut-en-steun

inloopspreekuur Stut-en-Steun

2022-07-05T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2022 dinsdag 5 juli 2022
Aanvang: 09:30 uur
Tot:  12:30 uur
Lokatie: MFC De Nieuwe Wierde Grijpskerk

Stut-en-Steun is er voor iedereen die te maken heeft met de gevolgen van mijnbouwactiviteiten in Groningen. Elke dinsdag

  •  

Stut-en-Steun is opgericht door het Groninger Gasberaad (GGB) en de Groninger Bodem Beweging (GBB). Elke dinsdag tussen 09:30 en 12:30 helpt Stut-en-Steun inwoners als ze vragen hebben over de afhandeling van mijnbouwschade. Het inloopspreekuur vindt plaats in MFC De Nieuwe Wierde, in Grijpskerk. Stut-en-Steun helpt bij het beantwoorden van vragen over aardbevingsschade en de diverse regelingen en procedures die daarmee te maken hebben. De ondersteuning is gratis. “Stut-en-Steun wil inwoners van de gemeente Westerkwartier graag in de gelegenheid stellen om zonder afspraak langs te komen tijdens het inloopspreekuur in Grijpskerk. Bewoners kunnen vragen stellen en hun situatie bespreken. Wij verwachten dat dit zeker in een behoefte zal voorzien”, zo geeft Ina Blink van Stut-en-Steun aan.

Gemeente steunt de inzet
De gemeente Westerkwartier steunt de inzet van Stut-en-Steun. “Er komt veel kijken bij het proces rondom schadeafhandeling. Soms zijn zaken onduidelijk. We zien steeds vaker dat ook onze inwoners vastlopen in het gasdossier. Het is dan prettig dat je niet alles zelf hoeft uit te vinden en er iemand is die je kan helpen”, aldus wethouder Westra.

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...