Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Grofvuil

Grofvuilroute

2024-03-20T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2024 woensdag 20 maart 2024
Lokatie: Westerkwartier
Rubriek: Varia

Op 20 en 21 maart wordt de grofvuilroute gereden. Op woensdag 20 maart wordt aan de noordzijde van de A7 (gebied Grootegast, Zuidhorn, Middag) de grofvuilroute gereden. Donderdag 21 maart het gebied aan de zuidzijde van de A7 (gebied Leek, Marum).

  •  

Aanmelden
Aanmelden kan via het online formulier op westerkwartier.nl/grofvuil. Voor inwoners die het formulier niet digitaal kunnen of willen invullen, is er de mogelijkheid om via het algemene nummer (14 0594) een fysiek exemplaar op te vragen. Deze krijgt u dan thuisgestuurd en kunt u ingevuld weer terugsturen of bij één van de gemeentehuizen in Leek of Zuidhorn inleveren. Aanmelden voor de grofvuilroute kan tot en met vrijdag 15 maart. 
Spelregels 
Het grofvuil mag pas op de dag van de inzameling aan de weg worden gelegd; Het grofvuil moet op de dag van de inzameling uiterlijk om 7.00 uur bij de weg liggen; Nadat uw grofvuil is opgehaald, stuurt de gemeente u een factuur. Het te betalen bedrag is berekend op basis van de werkelijk aangeleverde hoeveelheid grofvuil. 
Wat is grofvuil? 
Grofvuil is huishoudelijk afval dat te groot en te zwaar is om in de grijze container te gooien. Denk aan oude meubels, vloerkleden en tuinstoelen. Bruin- en witgoed vallen niet onder grofvuil. Dit zijn bijvoorbeeld televisies, wasmachines en koelkasten. Deze kunt u gratis inleveren op de milieustraat. Kleine elektrische apparaten kunt u wekelijks meegeven aan de milieuboer. Ook bouw- en sloopafval mag niet worden aangeboden en kunt u zelf naar de milieustraat brengen.

Kosten
Het tarief tot en met 3 m³ (kuub) is € 22,00 per m³. Biedt u meer dan 3 m³ grofvuil aan dan betaalt u € 26,50 per m³. 
Volgende data grofvuilroute 
De volgende inzameldagen voor 2024 zijn: 
 Woensdag en donderdag 19 en 20 juni 
 Woensdag en donderdag 4 en 5 september 
 Woensdag en donderdag 20 en 21 november

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...