Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Dansverhaal

Feestelijk lancering van de online module “Muziekzoeker” op Dansverhaal

2020-09-11T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2020 vrijdag 11 september 2020
Lokatie: Zuidhorn

Op 11 september lanceert Dansverhaal.nl haar vernieuwende product de “Muziekzoeker” bij kinderopvang SKSG Pinokkio in Zuidhorn.

  •  

Lancering in Groningen:
Willy en Maaike dansen samen met een groep peuters van de kinderopvang SKSG Pinokkio een voorbeeld van een inspiratie-activiteit die abonnees iedere twee weken in de “Muziekzoeker” kunnen vinden. Ook zullen ze door middel van deze dans het platform Dansverhaal.nl op een fleurige manier presenteren. Bij de lancering zal een select aantal genodigden zijn, waaronder de wethouder Jeugd, Sport en Gezondheid van het Westerkwartier, mevrouw Elly Pastoor. Na de dans met de kinderen zal de wethouder nog een kort woordje doen. De pedagogisch medewerkers Grietje Snaak en Siti Vogel van de SKSG, die bij Maaike de cursus “Maak je eigen Dansverhaal” hebben gevolgd, zullen eveneens bij de lancering aanwezig zijn.


Met het online platform Dansverhaal.nl willen Maaike Trousset en Willy van Assen meer beweeg- en dansmomenten op de groep en in het onderwijs mogelijk maken. Met de “Muziekzoeker” gaat dit nu veel makkelijker en sneller. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers hoeven niet meer ellenlang op zoek naar goede muziek maar kunnen snel zoeken op thema, beweeg- of beleefwoord. Ook krijgen abonnees tweewekelijks een inspiratie-activiteit bij een muziekstuk uit de “Muziekzoeker”. Maaike en Willy kregen regelmatig de vraag tijdens hun beweeg- (Maaike is bewegingsdocent en orthopedagoog) en dansactiviteiten (Willy is oud leerkracht en nu dansjuf in het basisonderwijs) waar ze de mooie muziek vandaan hadden. Deze vraag inspireerde Maaike tot het bouwen van het online platform Dansverhaal.nl en de “Muziekzoeker” om zo meer leerkrachten, pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven, gymdocenten, dansdocenten en theaterdocenten het makkelijker te maken om ook die mooie muziek te gebruiken. 

De “Muziekzoeker” is eerst gericht op het jonge kind van 0 – 8 jaar.
Bekijk voor meer informatie: http://www.dansverhaal.nl en www.dansverhaal.nl/film-muziekzoeker/

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...