Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Evdm-juni-2023

Etappe van de Maand juni

2023-06-03T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2023 zaterdag 3 juni 2023
Lokatie: Niehove
Rubriek: Evenementen

In juni 2023 wordt een heel mooi stukje van de route van het Pronkjewail uitgelicht. De route loopt vanuit het prachtige plaatsje Niehove naar Borg Verhildersum in Leens. 

  •  

Niehove werd in 2019 door Weekblad Elsevier uitgroepen tot mooiste dorp van Nederland. Niet zonder reden, want Niehove is een pittoresk wierdedorpje met bescherm dorpsgezicht. Het ligt op een wierde is gebrouwd in twee circkels rondom de 13e eeuwse kerk. Deze kerk doet momenteel o.a. dienst als Bezoekerscentrum en fungeert tijdens de Etappe van de Maand als startpunt van de wandeltocht. 

Vanaf Niehove loopt de route langs verschillende doorkomstplaatsen en dorpen zoals Electra, Houwerzijl, Warfhuizen, Wehe-den Hoorn en Leens. Het thema van het Pronkjewailpad gaat dit jaar over de Groninger Borgen. Op deze route in juni passeren we onder andere de (voormalig) borg Van Starkenborg en borg Verhildersum. Vergeet niet op deze locaties kun je via de Pronkjewailpad App de speciale thema-vragen te beantwoorden!

Stempelposten 
Het hele Pronkjewailpad staat in het teken van Gastvrij Groningen. Zo zijn we op deze route onder andere van harte welkom bij Bezoekerscentrum Niehove, Gemaal Waterwolf Electra, Diner Café the70's Electra, Adventurepark Waddenfun Wehe-den Hoorn en Borg Verhildersum in Leens. 

Openingsdag Etappe van de Maand
Op het Pronkjewailpad bepaal je zelf wanneer en waar je loopt. Dat geldt ook deels voor de Etappe van de Maand. Je mag namelijk de hele maand de betreffende etappe lopen en zelf ook jouw start- en finishpunt bepalen. Maar om je een beetje op weg te helpen, kun je er ook voor kiezen om te lopen op de Openingsdag van de Etappe van de Maand. Deze maand is dat op zaterdag 3 juni. Een voordeel is dan dat de stempelposten nog eens extra hun best doen om jou gastvrij te ontvangen. Ook is de kans groot dat je mede-pronkjewailpad-wandelaars op de route tegenkomt!

Stempelkaart 
Als deelnemer aan de Etappe van de Maand op het Pronkjewailpad, kun je na inschrijving een persoonlijke Pronkjewailpad Etappekaart (stempelkaart) downloaden vanuit Mijn PWP. 

Voor informatie over inschrijven en kosten, kijk op https://www.tochtomdenoord.nl/wandeltocht/het-pronkjewailpad

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...