Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Computer toetsenbord-2

De vooruitkijkspiegel

2021-03-23T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2021 dinsdag 23 maart 2021
Aanvang: 19:30 uur
Lokatie: on-line

In deze editie van ‘De Vooruitkijkspiegel’ gaan we in op de vraag hoe we als gemeente Westerkwartier met de stikstof en PFAS crisis om moeten gaan. 

  •  

We zouden het bijna vergeten. Naast de coronacrisis is er nog een crisis die ons land en onze gemeente tot stilstand heeft gebracht. Namelijk die van stikstof en PFAS. Bouwprojecten werden stilgelegd en veel landbouwbedrijven kwamen in de problemen.

In deze editie van ‘De Vooruitkijkspiegel’ gaan we in op de vraag hoe we als gemeente Westerkwartier hier mee om moeten gaan. Want hoe moeten we leren leven met stikstof en PFAS en de grenzen die ze stellen? Hoe ziet de  samenleving eruit die met de beperkingen ervan moet leven en werken? Hoe beperken we het gebruik? Op welke wijze kan onze gemeente hier het beste mee omgaan? Wat betekent het bijvoorbeeld voor bouw, landbouw, afval en grondgebruik?
De gemeenteraad van Westerkwartier wil nadenken over deze vragen. En bij dit nadenken zijn onze inwoners online van harte welkom. Om hun ervaringen en ideeën te delen en natuurlijk om zelf te leren. 
Bij het nadenken over de vragen en het bedenken van antwoorden worden we geholpen door twee sprekers: 
 Aiko Hensums is één van de oprichters van het Expertisecentrum PFAS, dat in 2012 ontstond. Hij is directeur Bodem en ondergrond van TTE Consultants in Deventer. 
 Rudy Rabbinge is gepensioneerd hoogleraar. Eerst was zijn leeropdracht Productie Ecologie (Wageningen Universiteit) en later duurzame ontwikkeling en systeeminnovatie. Hij was onder meer lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), de Eerste Kamer en de Commissie Remkes die adviseerde over de stikstofcrisis.

Concreet betekent dit, dat u vragen kunt stellen via Whatsapp aan de raadsleden, maar ook aan de sprekers. U kunt ideeën en ervaringen delen. Met elkaar; gemeente én inwoners maken we Westerkwartier klaar voor morgen. De  raadsleden hopen dat u wilt meedenken en meedoen! 
Praktische informatie 
Dinsdag 23 maart 
Vanaf 19.30 uur te volgen via de livestream op de website van de gemeente. 
Vragen stellen kan via Whatsapp (telefoonnummer vindt u via de livestream). Meer informatie? Neem dan contact op met de griffi e via griffie@westerkwartier.nl

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...