Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
allersmaborg

De bewoningsgeschiedenis van de Allersmaborg

2023-11-25T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2023 zaterdag 25 november 2023
Aanvang: 10:30 uur
Lokatie: Museum Wierdenland Ezinge

De auteurs van het in 2019 verschenen boek ‘Zeven eeuwen Allersmaborg’, Annette van der Post en Henk van Veen, geven  een lezing die zowel gaat over de levens van de voorname families die vanaf de middeleeuwen in de borg woonden, als over de kunstzinnige bewoners uit de twintigste eeuw.

  •  
Bekijk ook onze deelnemer-pagina en evenementen:
Museum Wierdenland
(Toerisme & Musea)

De lezing vindt plaats in het laatste weekend dat in Museum Wierdenland de tentoonstelling ‘Avant Garde en Adel op de Allersmaborg’ te zien is.

In de lezing is aandacht voor bewoners en de bouwgeschiedenis van de borg. In de loop der eeuwen is de borg en het terrein aangepast aan de mode en behoeften van de borgbewoners. Met behulp van afbeeldingen zal Henk van Veen tijdens de lezing duidelijk maken wat er zoal verbouwd werd en wie de opdracht daartoe gaf.

Annette van der Post zal ingaan op de Avant Garde kunstenaars die in de borg leefden en werkten in de twintigste eeuw. Veel oudere bewoners van Ezinge kennen Annie Vriezen nog, die er zo’n veertig jaar woonde met verschillende kunstenaars. En kunstliefhebbers uit die tijd herinneren zich nog de spraakmakende tentoonstellingen die er georganiseerd werden.

Meldt u zich wel even aan voor de lezing? Dit kan via boekingen@wierdenland.nl

Wanneer: Zaterdag 25 november
10.30 – ca. 11.45 uur
Waar: Museum Wierdenland 
Van Swinderenweg 10, Ezinge 
http://www.museumwierdenland.nl ;

Kosten: entree museum

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...