Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Dag van de lauwers

Dag van de Lauwers

2022-09-03T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2022 zaterdag 3 september 2022
Aanvang: 10:00 uur
Tot:  18:00 uur
Lokatie: Lauwerzijl e.o.
Rubriek: Evenementen

Op deze dag wordt in 7 dorpen aan de Lauwers een programma georganiseerd, waarbij de rivier de Lauwers de verbindende factor zal zijn.
In Lauwerzijl speelt het gebeuren zich af van dorpshuis 'De Vrijwilliger' tot op het sportveld. 

  •  

De zeven dorpen: Gerkesklooster-Stroobos, Visvliet, Burum, Pieterzijl, Munnekezijl, Lauwerzijl en Zoutkamp hebben één ding gemeen: ze liggen allemaal aan de grensrivier de Lauwers. Op 3 september vormt de rivier tussen Friesland en Groningen de rode draad op de Dag van de Lauwers

Stichting gastvrijheid aan de Lauwers is de motor achter de “dag van de Lauwers” .

Er varen taxiboten over de Lauwers en worden er langs de grensrivier activiteiten georganiseerd in de verschillende dorpen. ,,Ieder dorp heeft zijn eigen programma. Met de taxiboten kun je de hele dag van 10.00 en 18.00 van de ene plek naar de andere varen.”
U kunt uitstappen bij de aanliggende dorpen waar verschillende activiteiten gaan plaatsvinden.

Pieterzijl ontbreekt 3 September niet. Hier vindt u een verhalen verteller, veel muziek (van onder andere muziekkorps Discendo) en u kunt genieten van de expositie over de Lauwers.

in de haven van Burum kunt u terecht voor de nodige versnaperingen. Vervolgens wandelt u door Burum middels de wandelroute "Burum toen en nu". Vergeet niet een bezoekje te brengen aan molen Windlust deze is zeker een kijkje waard

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...