Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Jeugdcircus santelli

Cirque Dynamique door Jeugdcircus Santelli

2024-01-13T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2024 zaterdag 13 januari 2024
Aanvang: 13:00 uur
Lokatie: Cultureel Centrum Zuidhorn
Rubriek: Cultuur agenda, Jeugd

Wij nemen je mee. Terug in de tijd van het klassieke circus. Naar een magische show vol verrassing en verbazing. 

  •  
Bekijk ook onze deelnemer-pagina en evenementen:
Cultureel Centrum Zuidhorn
(Horeca & Uitgaan)

Verwonder je over de koorddansers, steltlopers, acrobaten en alle vreemde lenige
figuren die het circus nog meer kent. Laat je betoveren door de magie, humor, fantasie en spannende trucs in Cirque Dynamique. Verwacht een klassieke circusvoorstelling vol mysterieuze gebeurtenissen. De definitie van het woord stoel wordt zo ver mogelijk opgerekt, ladders verschijnen uit het niets en acrobaten tuimelen zo snel langs dat het publiek er duizelig van wordt. De jonge artiesten zijn veelzijdig én ook nog eens allemaal verschillend. In deze groepsvoorstelling is voor iedere verwonderende skill een tijd en plaats. In de lucht, op de grond of er ergens tussenin. Kom jij je vergapen aan Cirque Dynamique? Deze voorstelling is geschikt voor kinderen en ook interessant voor volwassenen.

Santelli is een eigentijds circus uit Groningen. Al meer dan 65 jaar weten we te overtuigen met voorstellingen die zowel technisch als artistiek van hoog niveau zijn. We verzorgen diverse lessen, van ballopen voor 6 jarigen tot aerial tissue voor internationale studenten. Alles onder begeleiding van turn-, en circusdocenten. Diverse leerlingen stromen door naar circusschool. Ook beschikt Circus Santelli over een semiprofessionele groep artiesten die verschillende voorstellingen verzorgt, in dit geval de gloednieuwe show Cirque Dynamique. De voorstellingsgroep van Circus Santelli bestaat uit 16 jongeren tussen de 11 en 15 jaar. Ze trainen 6 tot 10 uur per week onder begeleiding van professionele trainers en maken elke anderhalf tot twee jaar een nieuwe voorstelling. Een jaar lang wordt er 6 tot 10 uur per week getraind om een prachtige productie te maken.
entree 7,50 Tickets via https://www.cczuidhorn.nl

Bekijk het hele programma hier!

Pianotrio van het NNO
zondag 21 januari 2024 Tijd: 15:00
Al jaren een zeer gewaardeerd optreden in het CCZ. Elk jaar meer publiek. Sfeervol, intiem, van klassiek tot jazzy. Pianotrio.
entree 15,-

De Da Vinci ode, Rob en Emiel
zaterdag 27 januari 2024 Tijd: 20:00
In The Da Vinci Ode ontrafelen Rob en Emiel geheimen en mysteries. Gewapend met een verzameling aan psychologische experimenten, vingervlugheid en verbijsterende mind-reading nemen ze je mee op een reis door de tijd. The Da Vinci Ode is een magische en niet te bevatten voorstelling vol humor waarbij de bezoekers meer krijgen dan ooit tevoren.
In hun unieke mix van cabaret en magic sta je versteld en ga je twijfelen over alles wat je dacht dat echt was. Kraken zij de code en lukt het ze om het onmogelijke mogelijk te maken? Zo zag je Rob en Emiel nog nooit! 
Rob & Emiel wonnen al tientallen nationale én internationale prijzen (o.a. huidig- en 14-voudig Nederlands Kampioen en 3 podiumplaatsen op het WK Magic). Daarnaast
maken zij TV programma’s (o.a. Street Magic, Magic Battle, Testcase) en verzorgen ze optredens en events in binnen- en buitenland. The Da Vinci Ode is hun achtste avondvullende theatershow. Met zo’n brede basis ben je gegarandeerd van een bijzondere avond uit.
Dit werd geschreven over eerdere theatershows van Rob & Emiel:
‘Pure magie, absolute wereldtop’ – I love theater
‘Rob en Emiel staan op eenzame hoogte’ – Musicalnieuws
‘Podiumkunstenaars van wereldniveau’ – Theaterkrant
‘topniveau, strak en vakkundig uitgevoerd’ – Theaterparadijs
entree 15,-

Bart Brandts Buys | Disco Bingo BoogieWoogie Show
zaterdag 3 februari 2024 Tijd: 20:00
Heb jij zin in een gezellig avondje vertier, maar ben je ook gretig voor wat moves op de dansvloer? Trek dan je plateauzolen maar vast uit de kast want hier wil je bij zijn! Bart neemt met zijn BINGO-show jou mee terug in de tijd van de….‘DISCO’!
Je leest het goed; BINGO spelen en DISCO-dansen wordt deze avond in een kits-blitse remix je gezicht in geslingerd. Herken jij de DISCO-knallers die de DJ serveert én staan ze op jouw persoonlijke BINGO-kaart? Kruis ze dan af en streep jezelf naar één van de fabeltastischeprijzen!
Waar spelen voor de prijzen verplicht is, is dansen dat zeker niet. Maar, wees wel gewaarschuwd, want probeer maar eens stil te blijven zitten op deze heerlijke klassiekers!
entree 15,-

Douwe Draaisma
woensdag 7 februari 2024 Tijd: 20:00
Op de schaal van een gemiddeld mensenleven zijn we tegenwoordig relatief kort jong en behoorlijk lang oud en dan is het van belang meer te weten over hoe ons geheugen zich in die levensfase gedraagt. Wat doet ouder worden met ons geheugen? Sommige functies, zoals het onthouden van namen, op woorden kunnen komen en concentratie beginnen merkbaar achteruit te gaan.
In deze lezing gaat Douwe Draaisma in op de eigenaardigheden van het autobiografisch geheugen op leeftijd. Waarom vergeten we? Komt er inderdaad meer naar boven uit onze jeugd als we op leeftijd zijn? Wordt het geheugen onbetrouwbaarder naarmate we ouder worden? Kunnen we het geheugen trainen?
entree 7,50

Gavin Reijnders
zaterdag 24 februari 2024 Tijd: 20:00
Gavin Reijnders gooit in 2019 niet alleen hoge ogen met zijn ukulele in de finale van het Leids Cabaret Festival, maar wint daarnaast in 2022 het BNNVARA tv-programma Ik Ga Stuk!. Dit seizoen gaat Gavin met zijn muzikale debuutvoorstelling Glittermoe in reprise, waarin hij vertelt dat hij wel een beetje klaar is met constant aan zichzelf werken. Na iedere fout die hij begaat, vergeet hij de wijze les te leren, maar hij schrijft er wel een liedje over. Dus zijn debuutvoorstelling gaat over de kunst van “ja, weet ik veel?!” Iedere keer wanneer hij denkt beter te weten, wordt het tegendeel bewezen, maar slechte keuzes worden goede verhalen. Dus is het niet makkelijker om even niks zeker te weten?
entree 15,-

Old Friends – Simon & Garfunkel Acoustic | Jop Wijlacker en Dennis Kolen
zondag 10 maart 2024 Tijd: 15:00
Na 4 succesvolle jaren met hun voor- stelling ‘Sounds of Silence’ komen Jop Wijlacker en Dennis Kolen met het vervolg ‘Old Friends –Simon & Garfunkel Acoustic’. Een nostalgische muzikale reis met weergaloze tweestemmigheid, een spraakmakend verhaal, intrigerende beelden en uiteraard de prachtige muziek van Simon & Garfunkel.
‘Old Friends’ gaat over ouder worden in een steeds sneller veranderende wereld; met momenten van bezinning en muziek met een lach en een traan. Jop en Dennis brengen ons dichter bij Simon & Garfunkel dan we ooit durfden te dromen…
 entree 15,-

Circus BroSus door Inkipinki
zaterdag 20 april 2024 Tijd: 11:00
Bro en Sus hebben het circus van hun ouders geërfd. Er staat een grote voorstelling gepland. Alle kaartjes zijn verkocht, maar de artiesten zijn door geldgebrek vertrokken.

Bro en Sus besluiten het levenswerk van hun ouders voort te zetten: The show must go on! Met z’n tweeën dresseren ze wilde paarden, goochelen ze per ongeluk dingen weg, werpen ze messen en hangen ze gevaarlijk hoog in de trapeze. Best knap voor een broer en zus die altijd achter de schermen hebben gewerkt.
Circus BroSus is hilarisch, spannend en interactief. Een wervelende familievoorstelling met een verrassend slot met mooie moraal. Kinderen van 2 tot en met 12 jaar.
entree 7,50

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...