Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Alto kwartet

Alto Kwartet

2019-03-03T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2019 zondag 3 maart
Aanvang: 15:30 uur
Lokatie: in 't Holt 1654 Zuidhorn
Rubriek: Muziek

Vier saxofonisten met één doel: een vermakelijke muzikale middag verzorgen. Alto Kwartet speelt vanmiddag ongedwongen in het Grand Café. Laat je verrassen! We spelen een gevarieerd programma met Jazz, Rhythm and Blues en mooie liedjes uit de jaren '50.

  •  

Het Alto Kwartet gaf haar eerste optreden op 31 maart 2017 tijdens het laatste concert in het roemruchte jazzcafé Alto in de binnenstad van Groningen.

Hugo Beukema was eigenaar en exploitant van het café en is tevens saxofonist in het Alto Kwartet.

Het café is helaas verdwenen maar het Alto Kwartet is de levende erfenis.

Vier saxofonisten met één doel: een vermakelijke muzikale middag verzorgen.

Alto Kwartet speelt vanmiddag ongedwongen in het Grand Café van In ’t Holt 1654 in Zuidhorn. Al eens geweest op deze prachtige locatie? Laat je verrassen! We spelen een gevarieerd programma met Jazz, Rhythm and Blues en mooie liedjes uit de jaren '50.

 

Hans Bosch - altsaxofoon/klarinet/arrangementen
Oude rot in het vak, was gedurende 40 jaar te horen op alle jazzpodia in Groningen en ver daarbuiten.(o.a. Quadro Sax, Jumping the Blues, Baritone Madness, Beau Hunks e.v.a.)

Julia Flenter - baritonsaxofoon/basklarinet/vocals/arrangementen
Speelt lead alt bij de Moonlight Bigband , is bij het Alto kwartet de solide basis en is ook gezegend met een prachtige stem.

Janine ter Steege - altsaxofoon
Zeer ervaren en bedreven multi instrumentalist in alle muzikale genres, beheert in Assen haar eigen muziekschool. Ook actief als beeldend kunstenaar.

Hugo Beukema - tenorsaxofoon
Hogelijk gewaardeerd in het Groninger jazz circuit vanwege zijn  inspanningen om talloze nationale en internationale jazzmusici een podium te bieden. Daarbij altijd herkenbaar aan zijn prachtige doorleefde saxofoonsound en zoals jazzjournalist Eddie Determeyer het verwoordde "vermoedelijk van alle Nederlandse horeca-uitbaters 's werelds beste saxofonist".

Meer vandaag... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp