Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Ragazzequartet

Abdijconcert: Ragazze Quartet

2023-03-31T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2023 vrijdag 31 maart 2023
Aanvang: 20:15 uur
Lokatie: Aduard

Dit pure strijkkwartetprogramma is een concert vol bloedstollend mooie muziek. Met dit programma gaat het kwartet terug naar haar wortels, en vertellen de Ragazze u waarom zij juist deze stukken zo onbeschrijfelijk mooi vinden. Maar ook waarom zij dag in dag uit strijkkwartet spelen en wat hun toekomstdromen zijn.

  •  
Bekijk ook onze deelnemer-pagina en evenementen:
De Stichting Abdijconcerten Aduard
(Muziek)


In 2014 maakte Ragazze samen met schrijver en regisseur Koos Terpstra al eenzelfde programma, waarin zij hun publiek een intiem kijkje achter de schermen van hun professionele praktijk gaven. De samenwerking krijgt nu een vervolg in 2023, waarin het kwartet opnieuw een moment neemt om de diepte in te duiken en zichzelf te bevragen over de grote thema’s in hun carrière.
Het programma bevat twee stukken die betekenisvol zijn geweest aan het begin van onze loopbaan. Het Lentekwartet van Mozart bestudeerde Ragazze al jaren geleden tijdens haar studie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Schuberts ‘Der Tod und das Mädchen’ stond op hun debuutplaat bij hun label Channel Classics. Daartussenin spelen de Ragazze een voor hen nieuw werk van Jörg Widmann.


https://www.abdijconcerten.nl/

28 april Het avontuur van Jakko 19.00 uur
Pauline Oostenrijk, hobo en Hans Eijsakkers, piano
Familieconcert “Het avontuur van Jakko en zijn wonderbaarlijke schalmei” 
Wanneer de jongen Jakko, een schapenhoeder, zijn karige lunch met een arme voorbijganger deelt, laat de dankbare man hem drie wensen doen.
Jakko's tweede wens is een schalmei. De schalmei die hij krijgt, blijkt een wonderbaarlijke eigenschap te hebben die Jakko meermaals uit benarde situaties zal redden...
Hoboïste Pauline Oostenrijk en pianist Hans Eijsackers brengen dit oorspronkelijk middeleeuwse verhaal met woord en muziek tot leven.
Met muziek voor hobo en piano van o.a. Camille Saint-Saëns, Carl Nielsen, Jacques Ibert en Alfonso Gibilaro.

Meer agenda vandaag... Plaats zelf evenement...