Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer van vandaag en de komende dagen ! Richting weekend weer tijdelijk warmer. !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 8 juli 2015
8 juli 2015

Op de Foto : flinke stapelbewolking en af en toe de zon erbij op de woensdag, Zuidhorn 8 juli 2015.

 
Weerspreuk:.juli met de warmste dagen, broedt de grootste donderslagen.

Zon op: Donderdag 5.29 uur, onder : 22.00 uur. woensdag: zonkracht 5.8  matig !

De woensdag begon met buien in de ochtend en nauwelijks zon. Er viel overdag 3.3 mm. In de middag meer zon maar ook meer wind, matig tot krachtig en maximum tijdens felle opklaringen van 19.9 C maar door de wind voelde het minder aangenaam aan.

Komende nacht minimum rond 12 graden en minder wind, matig uit WNW.

Donderdag wisselend bewolkt en vooral in de ochtend nog een bui. In de middag komt er van het westen uit meer zon en droog. De maximum  rond 18 graden. De noordwestenwind is matig tot (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind af.

   
De verwachtingen: De zomerdip is vandaag en  morgen en vrijdag knapt het weer alweer op onder een uitloper van hogedruk. Zaterdag warm en rond 24 graden en droog, daarna "Hollands zomerweer" met maximum temperaturen rond 21 graden en af en toe wat neerslag  maar ook af en toe zon en dan zitten we rond rnormaal. Dus geen zomersedagen van boven de 25 graden voorlopig !

 

Zijn houtkachels wel zo gezellig ?

De schijnbare gezelligheid van houtkachels heeft een heel duistere keerzijde. Nu het weer langer licht is zitten veel mensen buiten en genieten van gezelligheid bij de tuinhaard, maar is dat wel zo gezellig ? De rook die de houtbrokken produceren blijkt zwaar giftig te zijn. Gek genoeg gaan  er bij mensen geen alarmbellen klinken bij houtrook. Bij dieren is dat wel het geval.  Brandt er ergens iets dan zijn de dieren in het wild meteen vertrokken. Hun instinct  roept “gevaar!” Daarnaast produceren stukken hout, nat of droog altijd veel fijnstof.  En fijnstof is heel gevaarlijk. Omdat het reukloos is. Je merkt amper dat het er is. De afkorting PM staat voor 'particulate matter' en is de term voor deeltjes in de lucht.  PM is een verzamelbegrip. Het bestaat uit een groep van stoffen die op verschillende  wijze in de buitenlucht terechtkomen. Veel door de mens veroorzaakte en natuurlijke  bronnen stoten rechtstreeks PM uit: het primaire PM. Industriële processen

  • 8 juli 2015-1
  • 8 juli 2015-2

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn