Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zomer laat ons behoorlijk in de steek, komende week korte opleving ?

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 12 augustus 2017
Dscn0065

Op de foto: zo zien velen het graag: Prachtig weer en zonovergoten in Alpes De Haute Provence.

Het valt niet mee deze zomer, nee het valt tegen. Juni  was boven normaal maar het lijkt erop dat juni de enig echte zomer maand is geworden en dan vooral in het zuiden en midden van het land. Wij in het noorden lang zo warm niet.

Juli en begin augustus houdt niet over, al sinds 10 juli geen zomerse dag, (25 graden of meer) gehad en dan te bedenken dat deze periode de warmste periode van het jaar hoort te zijn, nou ja hoort, het weer heeft geen spoorboekje en kan dus best zijn dat september schitterend zonovergoten nazomer weer brengt. Het weer regelt het zelf wel.

De komende dagen iets beter maar zaterdag een dag met bewolking perioden met regen en een graad of 19. Zondag droger en volop de zon ruim 8 uur en het werd 21.3 C een prima dag, nu hadden wij in het noorden duidelijk de meeste zonneschijn.

Maandag en dinsdag 22 tot 24 en mogelijk 25 graden en later in de week weer koeler, onder normaal, maar nog altijd  20 a 21 graden en toenemende kans op buien. Mooier kunnen we het niet maken.

Was zelf in de Provence, Zuid Frankrijk, wat een heerlijk klimaat: Overdag 30 tot 34 graden, droge warmte dus zweten ho maar en in de nacht na 24.00 uur keldert het kwik ruim onder de 20 graden naar 10 tot 12 graden, heerlijk slaap weer dus en toch lang buiten zitten. Ook daar bewolking maar ook veel zon en warm. Dus dat het in Frankrijk altijd warm is en zonnig en mooi weer is kletspraat voor op een verjaardag want ook daar wisselvallig en buien alleen veel warmer en dat maakt wel even het verschil met dit kille vochtige Nederland.

zonnige groet

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn