Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zaterdag wat regen en 20 graden vanaf zondag iets warmer en droger, volgende week weer zomers warm ?

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 13 juli 2017
15 juli 201710

Op de foto: Zon en bewolking en fraaie optische verschijnselen op zaterdag 15 juli boven  Zuidhorn, kring om de zon. Verder zon, bewolking, prima juli weer, Hollands zomerweer !

We hebben een droog voorjaar gehad met flinke neerslag te korten vooral Zeeland had veel te weinig regen gehad. En die bleef ook uit totdat….de natuur gaat compenseren en hoe ! Er viel in delen van  Zeeland 12 juli 60 tot 80 mm een maandhoeveelheid. Bij ons bleef de schade beperkt tot 7 mm, deze maand in Zuidhorn 25 mm. Eerder deze week dikke buien ten oosten van  Zuidhorn, bij ons slechts 0.2 mm elders rond Hoogezand 60 mm of meer.

En hoe gaat het nu verder met de zomer, die toch wel een beetje van de rit is geraakt. Nou het komt weer goed, het komt altijd goed alleen duurt het soms net even te lang als je vakantie hebt en het knapt niet op. Nu lijkt de volgende week de zomerse waarde van  25 graden weer kan worden aangetikt of overschreden.

En dan het weekeinde, een uitloper van het Azorenhoog komt naar onze omgeving. Met name zaterdag kan het front wat regen veroorzaken. Het werd zaterdag met zon en bewolking 21.4 C.

De zondag wordt het wel iets boven 20 en kans op wat regen en 21 graden.

Komende week drukt nieuwe hogedruk tijdelijk een stempel op ons weer, in positieve zin ! Vooral halverwege de week heeft deze ontwikkeling flink wat warmte tot gevolg. Het dagelijks overwegend droog en zon afgewisseld door bewolking. Woensdag loopt het kwik op naar waarden tussen 25 en 30 graden. Wel neemt de kans op (onweers)buien vrij snel toe. Ook de rest van de week en iets minder warm

En daarna weinig verandering 19 tot 23 graden en soms regen of een bui, dat zijn de ingrediënten voor de komende 10 dagen zoals het nu lijkt, en als het natuurlijk ook uitkomt. De hondsdagen beginnen ( 20 juli - 20 aug ) wel en de volkswijsheid zegt: Het weer rond de Hondsdagen kan wel 6 weken aanhouden, nu maar hopen op warm en zonnig weer anders is het een dompertje voor de zomer die zo warm, juni 2017, begon. Het lijkt erop dat het begin rond 20 juli niet stabiel zomerweer kent, we zullen het wel beleven.

Zonnige Groet.

Gerard Kiewiet

  • 15 juli 2017
  • 15 juli 2017 1

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn