Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Komende dagen soms regen en bovendien zeer zacht ! Volgende week weer winter ?

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 29 januari 2017
8 dec 2016

Op de foto: Komende dag zacht en soms ook regen vooral op maandag en dinsdag, Zuidhorn 29 jan 2017.

Weerspreuk: In februari ziet de boer liever een hongerige wolf, dan een man in hemdsmouwen.

Woensdag overdag is er veel bewolking mogelijk wat zon en in de namiddag of avond wat regen. Het is waterkoud en een matige ZZO wind. Het kwik loopt moeizaam op naar een graad of 4 a 5.

In de nacht naar donderdag wisselend bewolkt en trekt de regen naar het noordoosten weg. De minimumtemperatuur 3. De zuidoostelijke wind is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.

Donderdag overdag is er af en toe zon. Overdag blijft het droog, pas in de avond neemt van het zuidwesten uit de kans op regen toe. Het wordt (zeer) zacht met een middagtemperatuur van  9 C bij ons en in het zuiden tot 13 C. De zuidoostenwind is meest matig.

En houden we dit zachte weer ?

Eerst zacht met middagtemperaturen boven10 graden en in de nachten ook ruim boven nul. Verder af en toe regen. In het weekeinde toenemende neerslagkans en de wind neemt verder toe. Wel wordt het dan weer minder zacht maar geen winter. Het blijft het tot zondag zacht voor de tijd van het jaar, daarna komen de temperaturen op meer normale waarden met een graad of 6 overdag en rond het vriespunt in de nachten. Maar winter zit er niet meer in, voorlopig ? Er zijn aanwwijzingen dat het dinsdag tot winter kan komen en invallende kou met vorst overdag en nacht voor een paar dagen ? Het is ver weg, eerst maar genieten van de lenteachtige temperaturen.


Zonnige groet

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn