Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Weersverwachting voor woensdag 1 oktober 2014:

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 30 september 2014
29 sept 2014-1

Op de Foto: Bladval begint al aardig opgang te komen, 30 september 2014.


Zon op:  woensdag: 7.40 uur, onder 19.18 uur.

Het weer is niet iedereen naar de zin, maar klagen heeft geen zin. Ik zeg dan: "Zolang we over het weer klagen, hebben we niets te klagen "!

September is de 8e maand van 2014 die te warm is verlopen, maar dat mag geen verrassing meer zijn. Alleen augustus 2014 "vloog uit de bocht" met een te natte en te koude maand. September heeft 20 warme dagen gehad (boven de 20 graden) en aan neerslag in Zuidhorn totaal 27.9 mm dus veel te droog.

Afgelopen nacht enige regen,  0.4 mm in de regenmeter en een zeer zachte en vochtige nacht met een minimum van 15.8 C als minimum. De dinsdag zelf begon grijs en nevelig en in de loop van de dag  af en toe de zon erbij. Het kwik kon oplopen naar een 20.2 C bij een meest matige ZZW wind.

Komende nacht is het zijn er opklaringen. Tijdens opklaringen kan er mist ontstaan. De minima komen liggen rond 12 graden. Er staat een zwakke zuidelijke wind.

De woensdag, 1 oktober,  start na eventuele mist bewolkt en eerst droog. In het begin van de avond kans op enige regen. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 tot 4.

De verdere verwachtingen zijn: eerst nog te zacht en meest droog najaarsweer met middag temperaturen rond 20 graden. Vanaf zondag wisselvallig met dagelijks kans op neerslag en lagere temperaturen van 14 tot 16 graden overdag en dan zitten we rond normaal voor begin oktober. 


Weerspreuk: worden de bladeren geel en krom, kijk dan naar uw kachel om.

Herfst te pas en te onpas :

Er is geen enkel seizoen waarvan de naam zo ‘misbruikt’ wordt als de herfst. Wanneer het in de winter dagen achtereen uitgesproken winderig weer is, hebben velen (niet in de laatste plaats weerkundigen!) het over “het is herfst buiten”. Is het een dag of wat onbestendig weer in het voorjaar of in de zomer dan hoor of lees je onder meer “de komende dagen is het herfst”. Bij wisselvallige en vooral winderige condities lijkt het dus altijd herfst te zijn. Echter: niets is in met name op onze gematigde breedten zo normaal als waaiweer in alle seizoenen. Feitelijk is het in de winter zelfs vaker ‘herfstweer’ dan in de herfst zelf. Een onsje minder herfstweer in de berichtgeving zou dus geen kwaad kunnen. ( Bron Jan Visser )
 

zonnige groet, Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn