Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Weersverwachting voor vrijdag 31 oktober 2014: af en toe zon en 17 graden !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 30 oktober 2014
30 okt 2014-1

Op de Foto's: De dag begon kleurrijk maar spoedig gingen de gordijnen dicht en bleven dicht, omgeving Leegkerk, 30  okt 2014.

Zon op: vrijdag: 7.33 uur, onder 17.13 uur.

WEERSPREUK: Is oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn;
maar is hij nat en koel,’t Is van een zachte winter ’t voorgevoel

Het weer is niet iedereen naar de zin, maar klagen heeft geen zin. Ik zeg dan: "Zolang we over het weer klagen, hebben we niets te klagen "!

De donderdag begon vrij helder na een frisse nacht met een minimum van  6.4 C in Zuidhorn. De rest van de dag werd het bewolkt en bleef het bewolkt. Het kwik liep op naar 12.5 C en de wind was zwak tot matig uit ZZO.

Komende nacht zijn er opklaringen en droog. Het kwik daalt naar een graad of 9. De zuidelijke wind is meest matig.

Vrijdag wolkenvelden en af en toe de zon erbij. Met een middagtemperatuur van ongeveer 17 graden is het wederom zeer zacht voor de laatste dag van oktober. De zuidelijke wind is meest matig.

De verdere verwachtingen zijn: Zaterdag perioden met zon, droog en zacht herfstweer. Vanaf zondag overgang naar wisselvalliger weer met meer bewolking en periodiek regen of enkele buien.Het kwik loopt overdag terug naar maximaal een graad of 13 a 14.

Zaterdag 1 november, allerheiligen zou weleens de warmste ooit kunnen worden, het dagrecord in De Bilt staat op  17.3 C in 1943, we wachten het wel af.

Warmste jaar ooit 2014 !

Nog even en ze beginnen al in juni...!  Is het een wedstrijd tussen de weerinstituten. Nog twee maanden te gaan..........
  
Het lijkt erop dat het jaar 2014 in zowel Nederland als de rest van de wereld afstevent op een warmterecord.
Dat stelt althans meteorologische dienst Weeronline op basis van de hoge temperaturen in september en oktober.

De globale gemiddelde temperatuur in september lag met 15,74 graden Celsius hoger dan ooit gemeten door de NOAA, het Amerikaanse equivalent van het KNMI.

Niet alleen in september werd een recordwarmte gemeten, maar ook in mei, juni en augustus kwam het kwik in de thermometer hoger dan normaal het geval is.

Het warmste jaar ooit is tot nu toe 2010, met een globale temperatuur van 14,56 graden. De gemiddelde temperatuur in de vorige eeuw bedroeg 13,9 graden. Het koudste jaar ooit is 1911, met een gemiddelde temperatuur van 13,46 graden.

zonnige groet,

Gerard Kiewiet

  • 30 okt 2014-

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn