Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Weekend­verwachting: Af en toe zon en buien, maximum 21 graden.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 29 juni 2014
3 juli 2014-1

Op de foto:  Pas in de namiddag ook in onze regio goed de zon erbij, Zuidhorn 3 juli 2014.


Zon op: zaterdag : 5.26 uur, onder 22.01 uur.

LET OP: Zonkracht: 6.7, matig, niet langer dan 15 minuten onbeschermd zonnen !

De vrijdag begint zonovergoten na een minimum van 13.8 C. De zon scheen voral in de ochtend uitbundig, maar in de loop van de dag toenemende bewolking en tot de avond meest droog. Het kwiksteeg maar liefs naar 29.6 C maximum bij een matige en soms vrij krachtige zuidelijke wind. De lucht was zeer droog, minimum luchtvochtigheid van  30 %, sterk drogend weer dus. In de avond neemt de kans op enkele bui toe.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en kans op een enkele (onweers)bui. De minima liggen rond 16 graden. De wind draait naar zuidwestelijke richting en is zwak tot matig.

Zaterdag overdag neemt van het westen uit de bewolking toe en af en toe kan er regen vallen. De maximumtemperatuur loopt op naar en graad of 22 . Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind. Zondag weinig verandering, bewolking en buien of wat regen.

De verdere verwachtingen: Licht wisselvallig met elke dag kans op neerslag en de middagtemperatuur veelal onder normaal rond de 20 graden.

Op lange termijn houden we dit zomersweer niet vast. We stappen over op (licht)wisselvallig zomerweer met dagelijks kans op enkele buien en overdag rond de 20 graden, normaal "Hollands zomerweer" dus niets geen hittegolven, en flink warme zomers die we steeds voorgeschoteld krijgen, maar dat kan natuurlijk nog, maar de eerste helft van juli zit dat er niet in.

zonnige groet

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn