Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Weersverwachting voor donderdag 23 oktober 2014: veel bewolking en mogelijk enige regen.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 22 oktober 2014
28 okt 2013-6

Op de Foto's: De eerste "storm" van vandaag stelde landinwaarts niet veel voor, de eerste storm van 2013 was van een heel ander kaliber op 28 oktober 2013. Toen max. windstoot van 100 km per uur, vandaag slechts 53 km per uur. 

Zon op: donderdag: 8.18 uur, onder 18.29 uur.

WEERSPREUK: Is oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn;
maar is hij nat en koel,’t Is van een zachte winter ’t voorgevoel

Het weer is niet iedereen naar de zin, maar klagen heeft geen zin. Ik zeg dan: "Zolang we over het weer klagen, hebben we niets te klagen "!

De afgelopen 24 uur hebben we veel wind gehad, met name aan de kust. Landinwaarts geen storm, alleen windstoten en gemiddeld windkracht 5 tot 6 en soms even hard,  windkracht 7. In combinatie met een n/westelijke wind en hoogwater veel water op de kust en flinke verhoging van het waterpeil. Tot grote problemen heeft deze eerste storm niet geleid. Wel veel takken en bladeren op de wegen. Heel anders was het vorig jaar, toen op 27 oktober 2013 veel schade was door omgevallen bomen hier in Zuidhorn.

Woensdag nam de wind in de loop van de dag langzaam af maar windstil wordt het bepaald niet. Afgelopen 24 uur 10.9 mm aan regenwater in de regenmeter en een minimum van  9.2 C. Overdag niet warmer dan 12.2 C en een matig tot krachtige n/westelijke wind met nog steeds windstoten, maximale windstoot was  53 km per uur. Totaal deze maand aan neerslag: 43.3 mm, overdag trouwens niet meer dan  0.4 mm erbij. De barometer is al weer flink gestegen naar 1018.9 hpa en stijgt nog wel even door.

Komende nacht is het bewolkt en kan er nog een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 8 graden. De wind draait naar zuidwest en neemt af naar meest matig.

Donderdag is er vrij veel bewolking en zo nu en dan kan er wat lichte (mot)regen vallen. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 12. De zuidwestenwind is meest matig en komt de atmosfeer, door een uitloper van een hogedrukgebied, weer enigszins tot rust.

De verdere verwachtingen richtingen het weekend: Veel bewolking soms ook de zon erbij en vooral vrijdag en zaterdag kans op enige regen. De maximum temperaturen liggen overdag iets boven normaal op een graad of 14 a 15.

Zonnige groet

Gerard Kiewiet

  • 28 okt 2013-5
  • 28 okt 2013-1
  • 28 okt 2013-4

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn