Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Weersverwachting voor dinsdag 30 september: Af en toe zon, meest droog en 21 graden.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 28 september 2014
29 sept 2014-1

Op de Foto: Bladval begint al aardig opgang te komen. 29 september 2014.


Zon op:  dinsdag: 7.38 uur, onder 19.20 uur.

Het weer is niet iedereen naar de zin, maar klagen heeft geen zin. Ik zeg dan: "Zolang we over het weer klagen, hebben we niets te klagen "!

We zitten nog steeds onder invloed van hogedruk 1020.4 Hpa. En dat geeft rustig weer met zon en bewolking. Wel is er kans op mist in de nacht en ochtend. de maandag gaf zon, weliswaar steeds fletser en later bewolking. Het kwik liep uit naar wederom een warme dag,  20.7 C de 19e warme in September en mogelijk komt daar nog 1 dag bij. Zo sluit september warm af en oktober gaat op dezelfde voet verder.

Vanavond en vannacht komt er van het zuiden lichte regen en motregen. Later wordt het weer droger en kan er mist ontstaan. Het kwik daalt naar een graad of 14.

Morgen overdag wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft meest droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 21 graden bij een matige zuidwestenwind.    

De rest van de week weinig verandering in dit rustige najaarsweer !
Overwegend droog met nu en dan zon. Middagtemperatuur rond 20 graden.


Weerspreuk: worden de bladeren geel en krom, kijk dan naar uw kachel om.


Herfst te pas en te onpas :

Er is geen enkel seizoen waarvan de naam zo ‘misbruikt’ wordt als de herfst. Wanneer het in de winter dagen achtereen uitgesproken winderig weer is, hebben velen (niet in de laatste plaats weerkundigen!) het over “het is herfst buiten”. Is het een dag of wat onbestendig weer in het voorjaar of in de zomer dan hoor of lees je onder meer “de komende dagen is het herfst”. Bij wisselvallige en vooral winderige condities lijkt het dus altijd herfst te zijn. Echter: niets is in met name op onze gematigde breedten zo normaal als waaiweer in alle seizoenen. Feitelijk is het in de winter zelfs vaker ‘herfstweer’ dan in de herfst zelf. Een onsje minder herfstweer in de berichtgeving zou dus geen kwaad kunnen. ( Bron Jan Visser )
 

zonnige groet, Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn