Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Weersverwachting voor zaterdag: af en toe zon en ongeveer 15 graden !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 13 april 2014
17 april 2014-10

Op de foto: De donderdag gaf veel zon en veel wind, max windstoot 64 km per uur, Zuidhorn 17 april 2014.

Zon op: zaterdag: 6.35 uur, onder 20.45 uur.

De regen van gisteravond leverde 3.3 mm aan neerslag op. De "Passion" in de stad Groningen verliep dan ook niet droog. Afgelopen nacht 6.8 C als minimum. De Goede Vrijdag geeft een heel ander weertype dan de donderdag toen we nog 16.8 C op de themometerbuis konden aflezen. Vandaag moeten we genoegen nemen met slechts 10 a 11 graden en de oorzaak is weer de noordelijke wind die een koude aanvoer opgang brengt. Er is bewolking, wat zon en enkele lichte buitjes. De wind is matig en soms vrij krachtig.

In de loop van de avond en komende nacht is het wisselend bewolkt en kunnen er enkele buien voorkomen. De temperatuur daalt naar 5 graden. De wind draait naar  oostelijke richtingen.

Zaterdag zijn er perioden met zon en blijft het droog. De temperatuur loopt op naar ongeveer 14 a 15 graden. De wind is ONO matig tot vrij krachtig.

De verdere verwachtingen voor de Pasen zijn niet slecht, maar ook niet uitgeproken zonnig. De temperatuur is met 16 tot 18 graden aardig op niveau, wel is er af en toe kans op een bui bij een matige ONO-wind. Niet slecht zou ik zeggen, maar het moet allemaal nog. Mocht de wind bijvoorbeeld toch weer de noordhoek opzoeken dan kan het kwa temperatur wel tegenvallen. We zulen het zien. Goede Paasdagen gewenst !

  

 
Weerspreuken april

April doet wat hij wil.
April veel regen, brengt rijke zegen.
April koud en mei warm, geen boer wordt er arm.
Zelfs aprilletje zoet heeft nog wel eens een witte hoed.
Sneeuwt april nog op onze hoed, is voor druiven en koren goed.
Verschaft april mooie dagen, dan pleegt de mei de last te dragen.
April koud en nat, vult schuur en vat.
De vrouwen en de aprillen, hebben beiden hun grillen.
De heren en de aprillen, bedriegen die zij willen.


Wil april niet vertrouwen, hij is en blijft de ouwe. Nu lacht hij vals met zonnegloren en gooit dan weer met hagelstenen om je oren.

zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn