Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Weersverwachting donderdag 13 november 2014:  Kans op mist later mogelijk zon en koude nacht !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 12 november 2014
12 nov 2014-12

Op de Foto's: Vandaag wolkenvelden en soms de zon erbij en fraaie zonsondergang met regenboog,  Zuidhorn 12 november 2014.


Zon op: donderdag: 7.56 uur, onder 16.51 uur.


WEERSPREUK: Houden de bomen hun bladeren lang,
wees voor een strenge winter bang.

Het weer is niet iedereen naar de zin, maar klagen heeft geen zin. Ik zeg dan: "Zolang we over het weer klagen, hebben we niets te klagen "!

Het actuele weer:

Sint Maarten heeft het niet geheel droog gehouden. Gisteravond 0.2 mm aan neerslag. De woensdag gaf bewolking soms even de zon erbij en in de namiddag enige regen, 0.4 mm en maximum 11.7 C. De wind was zwak tot matig uit ZZO. Opnieuw dus een zachte dag.

Komende nacht is het helder en kan er in onze regio dichte mist ontstaan. Het kwik gaat flink onderuit naar 2 tot 4 graden. Er staat een zwakke zuidelijke wind.

Donderdagochtend lost de (eventueel aanwezige) mist in de tweede helft van de ochtend op en kan de zon weer te voorschijn komen, maar de mist kan ook hardnekkig blijven en dan is het lang grijs en koud. In de mist maximaal 8 graden in de zon 11 a 12 graden. Er staat een zwakke, zuidoostenwind.

De verdere verwachtingen: Overwegend bewolkt en vrij zacht najaarsweer met vooral in het weekend periodiek regen of enkele buien.

Koudegolf in Canada en de VS

In de Verenigde Staten zijn met name op de zuidelijke Plains werkelijk gigantische temperatuurdalingen opgetreden de afgelopen dagen. Zo werd het maandagmiddag in de Texaanse stad Amarillo nog 27,8 C in de plus ! Dinsdagochtend wees de thermometer - 7,2 C aan en om 12 uur lokale tijd was het -1,1 C .Vandaag wordt in Amarillo geen hogere temperatuur dan circa - 3 C verwacht tegen normaal + 17 Cº voor half november. Dat is nog eens een koude inval van allure !(Bron: Jan Visser)

 

Zonnige groet,

Gerard Kiewiet

  • 12 nov 2014-10
  • 12 nov 2014-3

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn