Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Weekend was bijna zomers warm, komende week iets minder warm, wel droog.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 25 september 2016
25 sept 2016

Weerspreuk: Als de R is in de maand, is het weer niet altijd meegaand ( Deze spreuk kan dit jaar in de prulenmand, want het weer was bepaald meegaand).

  Als de spinnen vlijtig weven, zullen we mooi weer beleven


Op de foto: Zondag diep blauwe luchten en bijna zomers warm, 25 sept 2016.

                    Zaterdag en zondag top dagen !

De zomer weet van geen ophouden. Tot half augustus stelde de zomer weinig voor, maar toen gingen de registers open en bleven open. Nu eind september bijna zomers warm en volop de zon op de zaterdag en met name op de zondag. Aan het einde van de middag en avond mogelijk wat regen maar zelf denk ik dat er niet veel van terecht komt maar we zullen het zien. De wind op de zondag matig uit ZZO op nadering van een zwakke storing. De barometer kelderde ook naar inmiddels 1014. We hebben dit weekend bijna 20 uur zonneschijn en dat zijn mooie resultaten. Zondag de 24e dag deze maand boven de 20 graden, dat lukt soms in juni en juli nog niet eens. Het werd zelfs een zomerse (zon)dag,  25.5 C.

Zondagavond zoals verwacht weinig neerslag in Zuidhorn, niet meer dan 0.4 mm na een warme zaterdag 22.5 C en een zomerse zondag 25.5 C. Deze hoge waarden halen we niet meer dit jaar zoals het nu lijkt. Er zijn vandaag perioden met zon maar er waren ook van tijd tot tijd wolkenvelden  De maximum vandaag 20.4 C bij een zwakke zuidwestelijke wind. Vanmiddag wordt de wind veranderlijk. De zon scheen ruim 6 uur totaal deze maand als 154.7 uur zonneschijn.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en kunnen er enkele ondiepe mistbanken ontstaan. De minima rond 8 graden sus een frisse nacht. Er is weinig wind in de nacht.

Dinsdagochtend lossen eventuele mistbanken snel op en er zijn dan perioden met zon. Pas aan het einde van de middag en in de avond meer  hoge bewolking. Het blijft wederom droog en de maximumtemperatuur ligt rond 20 C. Er staat een matige zuidelijke wind. In de avond kan de wind in het noordwestelijk kustgebied toenemen naar krachtig, windkracht 6.

Woensdag nog droog met af en toe zon, later op donderdag en vrijdag toenemende kans op regen. In het weekeinde wisselend bewolkt en kans op wat regen of een bui. De temperatuur ligt eerst op of iets boven 20 graden, vanaf vrijdag iets minder warm.

Zonnige groet

Gerard Kiewiet

  • 25 sept 2016-1
  • 25 sept 2016-2
  • 25 sept 2016-3
  • 25 sept 2016-19
  • 25 sept 2016-20

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn