Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Weekend nog vrij warm en lang droog, volgende week koeler en regen !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 23 september 2016
23 sept 2016-1

Weerspreuk: Als de R is in de maand, is het weer niet altijd meegaand.


  Als de spinnen vlijtig weven, zullen we mooi weer beleven


Op de foto: Afwisseling van zon en wolken(straten) op de 23e september 2016 en wederom een warme dag.

                    Geregeld zon op de vrijdag en wederom boven de 20 graden.

Donderdag is de astronomische herfst begonnen. Om 16.21 uur duurt de dag evenlang als de nacht daarna is  de nachtlengte langer dan de daglengte. Voor de meteorologen was de herfst al begonnen op 1 september maar volgens de kalender vandaag dus. Van herfst is geen sprake meer nazomer. Trouwens.... er is geen jaargetijde die zo vaak, negatief trouwens, wordt genoemd als de herfst. ls het in de winter regent dan "lijkt het wel herfst", als het in de zomer regent en veel wind, "het lijkt wel herfst", als het in het voorjaar regent en veel wind  "het lijkt wel herfst". Maar herfst kan ook mooi rustig en droog en zonnig zijn dus herfst verdient eigenlijk een betere status dan altijd het negatieve kant van slecht weer.

Maar van herfst is nu geen sprake: vrijdag wederom boven de  20 graden en zaterdag en zondag doen daar nog een schepje bovenop. We hebben deze maand nog maar 1 dag onder de 20 graden gehad !! En regen kunnen we ook goed gebruiken, deze maand nog maar 27.1 mm.Vandaag dus zon en bewolking. 

Komende nacht zijn er wolkenvelden ook opklaringen en blijft het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur rond 10 graden. Er is er maar weinig wind uit uiteenlopende richtingen..

Zaterdag overdag zijn er perioden met zon en blijft het droog. Het wordt warm met middagtemperaturen die oplopen naar een graad of 23. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest.

Zondag warm en rond 23 graden en later kans op enkele bui.

De verdere verwachtingen: Zondag dus warm. Vanaf dinsdag een overgang naar een weertype met meer wind en vooral later in de week sterk toenemende kans op regen. De temperaturen dalen naar waarden rond normaal, 17 a 19 graden. En dan hebben we nog niet te klagen wat temperatuur betreft.

Zonnige groet

Gerard Kiewiet

  • 23 sept 2016-2
  • 23 sept 2016-3

 


 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn